Vértanúnak minősítette a pápa a párizsi kommün által lemészárolt papokat

1871. március 28-án megalakult a Párizsi kommün, mely igaz, “csak” két hónapig tartott, brutalitásában, emberalattiságában és sátáni vonásaiban vetekedett az 1789-es elődjével. Párizs utcáit újra a pokol füstje járta át. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A kommün, mint mindegyik baloldali forradalom a hagyomány felszámolására törekedett, így igyekeztek mindent megsemmisíteni, amit a konzervatív erőknek az ancien régime-ből sikerült megőrizniük. Ennek következtében újra felcsapott az utcai terror, a vallás- és egyházellenesség.

Ferenc pápa most öt, a kommün által meggyilkolt katolikus papot vértanúnak nyilvánított, akiket – mint fogalmazott – a „hit elleni gyűlöletből” öltek meg. A vértanúvá nyilvánításukból fakadóan boldoggá avathatják őket, ami az első fontos lépés a szentté avatás felé vezető úton. A keresztény vértanúk esetében nincs szükség a közreműködésükkel végbement csoda bizonyítására sem.

A kommün alapvetően egyházellenes volt, ugyanis a felforgató forradalmak minden esetben a monarchiát és az egyházat okolják az eltúlzott, számos alkalommal kitalált problémákért, melyekkel a népet felhergelve elhozzák a valódi káosz uralmát. Ezért 1871-ben is elkobozták az egyház vagyonát, ingatlanait, és papok, apácák, szerzetesek százait tartóztatták le. Azonban nem csak letartóztatásokat hajtottak végre, ahogyan az 5 vértanú pap melletti számos egyházi áldozat is mutatja: bosszúból sok papot és a párizsi érseket is agyonlőtték a „Véres Hét” során.

Ahogyan fentebb említettük, a kommün mindössze 2 hónapig bitorolta a hatalmat, ugyanakkor olyan súlyos változásokat sikerült elérniük, melyeket a későbbiekben már nem lehetett restaurálni. Végleg sárba tiporták a monarchiát, melynek hatására a francia koronázási ékszereket is széttörték és eladták a harmadik köztársaság idején, továbbá terrorja alatt végleg felszámolták az állam és az egyház tradicionális egységét, 26 templomot bezártak, és számos katolikus iskolát államosítottak. мфк займы онлайн

Julius Evola: Felvilágosodás és forradalom

Tábori püspök a kommunizmussal szembeni szent harcról

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)