A liberális igazságszolgáltatás valódi arca: nem büntetik a papot megölő migránst Franciaországban

Megölsz egy papot, még egy kis ejnye-bejnye se jár érte. Kritizálod a kormány öngyilkos politikáját? Betiltják a szervezetedet. Szép új világ…

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Egy pszichiátriára szállították a 40 éves ruandai migránst, aki megölt egy papot Nyugat-Franciaországban, Vendée megyében. A férfit – hét évig tartó eljárás után – már 2019-ben kiutasították Franciaországból, de nem toloncolták ki. Akkor sem, amikor 2020-ban felgyújtotta a Nantes-i székesegyházat. Most pedig néhány órával az őt befogadó pap megölése után – egészen abszurd módon – már meg is állapították, hogy nem büntethető. A gyilkos migráns valószínűleg azért menekült el Ruandából, mert rendőrként részt vett több mészárlásban.

A BFM hírtelevízió szerint a hatóságok azt állapították meg, hogy “lelki állapota nem teszi lehetővé”, hogy őrizetbe vegyék. Kiderült, hogy júliusban pszichiátrián kezelték, erre is hivatkoznak most a hatóságok. Kérdés azonban: akkor hogyan engedhették ki?

A gyilkost Emmanuel Abayisengának hívják, és bírói felügyelet alatt állt, mert tavaly felgyújtotta a Nantes-i székesegyházat. Akkor sem vették őrizetbe, majd a most megölt pap fogadta be, mert hajléktalan volt.

Sajtóinformációk szerint hutu családból származik, az apja részt vett az 1994-es ruandai népirtásban, ezért kivégezték. Abayisenga felnőtt korában rendőr lett, és maga is részt vett több öldöklésben, ezért kellett elmennie Ruandából. Franciaországban megállapították, hogy nem jogosult a menedékre, több bűncselekményt is elkövetett, mégsem toloncolták ki.

Az eset a francia állam többszörös diszfunkcionalitását mutatja: hét év alatt tudnak csak dönteni egy bűnöző menedékkérelméről, majd miután ezt elutasítják, nem hajtják végre. Ezután nem tartóztatják le, amikor felgyújt egy székesegyházat, csak pszichiátriára szállítják, de onnan is kiengedik.

(Origo nyomán Szent Korona Rádió) 

Visszanyalt a fagyi: szír migráns késelt meg két LMBTQP személyt Németországban

Migránsok módszerei és útvonalai a sikeres illegális bevándorláshoz – Ezért kell tűzparancs a határon