Harc a TEK-kel, az ügyészséggel és a végrehajtókkal: Gyermekelhelyezési per a Fideszes ügyésszel szemben

Nemrég a Magyar Jelen szerkesztőségét kereste meg egy debreceni férfi, aki lassan 10 éve harcol a Hajdú-Bihar vármegyei főügyészség ügyészével, aki betolakodott az életébe, elvette a családját és megpróbálja tönkretenni az életét. Valószínűleg a Fidesz védelmét élvezi, így a pálya egyértelműen neki lejt,

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A lap szerkesztősége a Városligetben találkozott férfivel, aki több irattartóval a kezében érkezett meg. Ezek zsúfolásig voltak tömve levelekkel, kérvényekkel, beadványokkal és feljelentésekkel. Története egy párkapcsolati válságként indult, ám hamar rá kellett jönnie, hogy akivel szemben áll, a nagypolitika védelmét élvezi. Feltehetően kölcsönösségi alapon. A következő sorokban és a videó interjúban ismertetett eset mindenesetre tökéletes látlelete annak az „urambátyám” rendszernek, melyet a Fidesz felépített, és amelyben látszólag sokan gondolják úgy, hogy tényleg bármit megtehetnek.

Furcsa családi nyaralással kezdődtek a problémák

A férfi elmesélte, hogy teljesen átlagos családi életet éltek, két lánygyermeket nevelve. Mint mondta, 2010 körül lépett az életükbe egy debreceni ügyész, dr. Csanády Zsolt, aki az élettársa barátjaként jelent meg. Ebben talán még nem is lenne semmi különös, azonban mint elmeséli, később már a családi nyaralásokra is együtt ment a család és Csanády Zsolt. Az első ilyen közös nyaralásra – idézte fel – még a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Osztály vezetője, Hamza József is velük tartott. Ez a viszony évekig fennállt, míg 2015 decemberében Kiss állítása szerint

Csanády Zsolt azzal hívta fel őt, hogy 5 éve együtt van valójában az ő élettársával, aki át fog hozzá költözni a gyerekekkel. Ezen felül 15 millió forintot is követelt havi 200 ezer forint mellett.

Kiss Zsolt állítása szerint ezután megbeszélték az élettársával, hogy megpróbálják a gyerekekre való tekintettel rendezni kapcsolatukat. Ekkor derült ki, hogy Csanády Zsolt azt javasolta a nőnek, hogy amikor Kiss már alszik, hívja fel a 112 segélyhívó számot és jelentsen be családon belüli erőszakot. Úgy fogalmazott, hogy ekkor a TEK-et küldték volna a férfire, akinek bent lett volna ideje elgondolkodni azon, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

Az ügyész a politikusokat védi, a politikusok az ügyészt

A Magyar Jelent megkereső férfi ezután hosszasan mesélt azokról a megpróbáltatásokról is, melyeket 2015 óta volt kénytelen elviselni. Folyamatosan lehallgatták a férfit és különböző módokon adták a tudtára, hogy megfigyelés alatt tartják. A gyermekek miatt az ügyben a gyámhivatal és a gyermekvédelem is többször eljárt, illetve feljelentések és bírósági ügyek keletkeztek, több esetben dr. Csanády Zsolttal szemben. A debreceni ügyész azonban mindent megúszott.

Kiss szerint az ő feljelentésének is köze lehet ahhoz a 2017-es esethez, amikor elrendelte a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészének, Tilk Ferencnek (Csanády Zsolt jó barátja) az előzetes letartóztatását harminc napra a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa.

Akkor Tilk volt feleségét is előzetesbe zárták, aki a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának nyomozója volt. Kiss egyébként azt mondja, hogy éppen az előzetesbe került személyek voltak azok, akiknek a nevében többször is fenyegetéseket kapott. Tény, hogy az ügy állampolgári feljelentés nyomán pattant ki az akkori hírek szerint. Kiss Zsolt úgy véli, ebben az ügyben Csanády is érintett lehetett, azonban megúszta a felelősségrevonást, nem véletlenül. Debrecenben ugyanis régóta terjed a szóbeszéd, miszerint dr. Csanády Zsolt az az ügyész, aki kormánypárti politikusoknak és a NER gazdasági szereplőinek az ügyeit képes eltussolni. Tilk Ferenc ügyében a gyanú szerint bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetés történt –

a gyanúsítottak pénzért cserébe bűnügyi információkat adtak ki, és büntetőügyeket „simítottak el”.

Mint azt Kiss meséli, ezután enyhült a rá nehezedő nyomás is a debreceni ügyész részéről. A gyermekeit visszaszerezni akaró apa többször próbált állítása szerint kiegyezni a volt élettársával és Csanády Zsolttal, azonban minden kísérlet meghiúsult. Kiss volt barátnője próbálta megoldani a helyzetet, ám amikor neki szegezte a kérdést Csanády Zsoltnak, hogy mégis mit akar, akkor a nő szerint az ügyész annyit mondott: „ezt a helyzetet.”

Végrehajtóval vitették volna el a gyermeket apjától

A helyzet a mai napig megoldatlan, hiszen a riport felvétele után is megdöbbentő dolgok történtek. A gyermekelhelyezési eljárás május 31-én folytatódott a Berettyóújfalui Járásbíróságon, ahol korábban Kiss szerint Csanádynak jó kapcsolatai voltak. Ez, ahogy meséli, meglátszódott azon is, hogy a 2018-as gyermekelhelyezési eljárás indokolatlanul hosszúra húzódott. Ezt később az édesanya is elismerte egy beadványában. Ezúttal a kisebbik lány elhelyezéséről kellett döntenie a bíróságnak, Amely ezúttal korrekt módon járt el Kiss szerint. A tárgyalásra ugyanis a gyermek anyja (alperes) végrehajtóval és rendőrökkel érkezett. A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Gyámhatóság felé tett beadványból kiderül, hogy

a végrehajtó önkéntes teljesítésre hívta fel Kiss Zsoltot, és ennek hiányában kilátásba helyezte a karhatalmi intézkedést. A tárgyaláson meg is jelentek a rendőrök, akikkel a  bíró személyesen közölte, hogy a bíróság épületében, addig amíg nem hoz valamilyen rendelkezést, nem csinálhatnak semmit.

Így kezdődött a tárgyalás, aminek a vége az lett, hogy a bíró hozott egy előzetesen végrehajtható ideiglenes intézkedést, amiben az apát, vagyis Kiss Zsoltot a szülői felügyeleti jog gyakorlójának nevezte meg, a gyermek kijelölt lakóhelye a felperes mindenkori lakóhelye lett, és intézkedett az alperes kapcsolattartásáról is. A döntés értelmében a hétvégét valóban az édesanyjánál kellett volna töltenie,

a gyermek azonban az édesapjával akart maradni, semmiképpen nem akart az anyjával menni.

Ő azonban tudta, hogy a gyermek röplabda edzésre megy, így megjelent Csanády Zsolttal és annak gyermekével azon a helyen, ahol az edzés volt, és jelentet csinált, amiről fénykép felvételek is készültek. Kiss Zsolt pedig csak annyit szeretne tudni az eset után: vajon meddig mehet el a gyermek anyja és nevelőapja? Mi lesz az a határ ahol már belátják, hogy a gyermek nem akar sem a nevelőapjával, sem vele élni? És e mellett hol lesz az a határ, ahol a gyámhatóság, vagy a rendőrség a gyermek védelmében már beavatkozik? A kérdések, amiket az eset szült, pedig ennél is sokkal súlyosabbak lehetnek, melyek akár az országos politikára is hatással lehetnek majd.

Így tette tönkre a NER a magyar lovassportot

Fideszes iskolai pedofilbotrányt próbáltak eltitkolni Bonyhádon?

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)