Vizsgálat indult egy önvezető autókat gyártó cég ellen, mert túl sok a baleset

Szalagkorlátnak ütköznek vagy éppen forgalommal szemben hajtanak az autóik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az amerikai autópálya-biztonsági hivatal (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) kiterjesztette a Google önvezető autókat fejlesztő részlegét, a Waymót érintő vizsgálatot, miután az elmúlt időszakban további balesetek történtek, amelyekben a vállalat autói ütköztek vagy szegtek meg közlekedési szabályokat.

A Waymónak küldött levélben a hatóság leírta: kilenc további, ahhoz hasonló baleset történt, amelyek miatt a vizsgálatot elindították május 13-án. A Bloomberg szerint összesen 17 Waymo-jármű ütközött autópályákon található tárgyakkal, például kapukkal, szalagkorláttal vagy parkoló autókkal. Öt esetben pedig az önvezető rendszerek megsértették a közlekedési szabályokat, volt olyan jármű, ami a forgalommal szemben ment az úton.

A levélben az is szerepel, hogy a baleseteknek csak egy részét tette nyilvánossá a Waymo, bizonyos eseteket a közlekedési hatóságok azonosítottak. Az önvezető rendszerek hibái, váratlan magatartása növeli az ütközés, a vagyoni károk és a sérülés veszélyét – írták.

Az NHTSA októberben a General Motors Cruise nevű önvezető rendszere kapcsán indított vizsgálatot, miután az egyik autó elütött egy gyalogost. A General Motors végül megegyezett a hatósággal, és 8 millió dollár büntetést fizetett.

Mégsem váltja ki teljesen az elektromos autózás a belső égésű motorokat? Nem töltenek a Teslák a sarkvidéki hidegben

Jó ez a Tesla – 40°C-ban ragadt egy kaliforniai nő az autójában, mert az épp frissített

A mosástól vált használhatatlanná a Tesla strapabíróként árult Cybertruckja

(Hvg.hu nyomán Szent Korona Rádió)