Mégsem váltja ki teljesen az elektromos autózás a belső égésű motorokat? Nem töltenek a Teslák a sarkvidéki hidegben

Az USA keleti partvidékén, Chicago környékén tomboló hideg megnehezíti a közlekedést, főleg annak, aki Teslát vett. Az autósoknak vadászni kell a még működő töltőállomásokat, mert a nagy hidegben nem tud feltöltődni az akkumulátor.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

„Döglött robotok”, azaz autók tucatjai állnak a fagyos hidegben a gyorstöltőpontok közelében, Chicagóban és környékén ezekben a napokban.

“A kifejezetten a Teslák akkumulátorának töltésére telepített töltőállomások lényegében autótemetőkké változtak az elmúlt napokban, mivel a hőmérséklet éjszaka mínusz 20 Celsius-fok alá süllyed”

– számolt be a Fox News Chicago.

„Nincs áram. Semmi sincs. Még mindig nulla százalékon áll a töltés” – panaszolta a hírportálnak egy helyi Tesla-tulajdonos, Tyler Beard, aki vasárnap óta próbálja feltölteni autóját az Illinois állambeli Oak Brook egyik töltőállomásán.

Egy másik teslás, Chalis Mizelle azt mondta, hogy letette az autóját a töltőállomásnál, és egy barátja vitte haza, miután az övé nem töltődött. Beard és Mizelle mellett sok más Tesla-tulajdonos is kénytelen volt hátrahagyni lemerült elektromos járművét.

„Döglött robotok hevernek szerteszét”

Kevin Sumrak, aki szintén Tesla-tulajdonos, a Fox chicagói stábjának elmondta, hogy vasárnap este landolt az O’Hare nemzetközi repülőtéren, és nem tudta beindítani az elektromos autóját. Kénytelen volt egy platós teherautót bérelni, hogy elszállítsa a járművet egy működő töltőállomásra.

Egy szakértő a csatornának elmondta, hogy a hideg időjárás nagyban befolyásolhatja az elektromos járművek töltési képességét.

„Ilyen hidegben nem működik a plug-and-go („dugd rá, és hajts tovább!”) rendszer. Töltés előtt elő kell készíteni az akkumulátort, ami azt jelenti, hogy előbb optimális hőmérsékletre kell hozni, hogy alkalmassá váljon a gyorstöltésre” – magyarázta Mark Bilek, a Chicagói Autókereskedők Szövetségének szóvivője.

A Tesla azt tanácsolja a keleti parton élő vásárlóinak, hogy ne induljanak el otthonról, ha járművük töltöttségi szintje nem éri el legalább a 20 százalékot.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ledobta a bombát a Tesla volt alkalmazottja – Tényleg veszélyesek Musk önvezető autói?

Norvégiában nem bírják a villanybuszok a -35 fokot

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)