A mosástól vált használhatatlanná a Tesla strapabíróként árult Cybertruckja

Egyre kevesebb bizalomra ad okot a Tesla Cybertruck. Hiába hirdették annak idején golyóállónak és rozsdamentesnek, már egy kevés víztől is képes leállni a rendszer, és a korrózió sem kerüli el az autót.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Gördülékenynek nehezen nevezhető a Tesla Cybertruck bemutatkozása, pedig a típus tavalyi, hivatalos premierjét többévnyi csúszás előzte meg. Noha annak idején golyóállóként hirdették, fél év sem kellett ahhoz, hogy az elektromos, formabontó pick-upról kiderüljön, hogy sok egyéb mellett a madárpiszokra is különösen érzékeny, sőt, annak ellenére, hogy rozsdamentesnek kellene lennie, több termék is rozsdásodik már.

A napokban tovább borzolta a kedélyeket gyermekbetegségeivel a Cybertruck: amellett, hogy hajlamos szétesni a gázpedálja, mostanra az is nyilvánvalóvá vált, hogy jobban tesszük, ha inkább elkerüljük vele az autómosókat. Egy (immár csalódott) tulajdonos ugyanis arról számolt be, hogy alig két és fél hónapja használja az autót és ez idő alatt nagyjából ötezer kilométert tett meg vele, mégis egy autómosást követően órákra használhatatlanná vált – írja a Jalopnik.

Elmondása szerint előbb a képernyő sötétült el, majd az autó is leállt, annak újraindítása is csak öt óra elteltével vezetett eredményre. Pikírten azt is megjegyezte a TikTokra feltöltött videójában, hogy “nem növeli a bizalmat”, ha “egyszer csak egy óriási papírnehezék lesz” egy olyan terepjáróból, amiről azt ígérték, hogy strapabíró.

Az incidens nyomán kiderült, hogy a Cybertruck használati útmutatójában – sok más furcsaságon kívül – az is szerepel, ne mossuk le az autót, ha azt közvetlen napfény éri, és akkor sem, ha előtte huzamosabb ideig a szabadban használtuk. A mosásból eredő károkat ráadásul nem javítják garanciálisan, ha a mosás előtt nem aktiválták az autómosó üzemmódot.

Újabb meglepetéssel szolgált tehát a Tesla egyre több sebből vérző, adott esetben pillanatok alatt lerobbanó újdonsága, ami igencsak groteszk fordulat annak tudatában, hogy az első hónapok után megjelenő rozsda eltüntetésére a rendszeres tisztítást javasolták megoldásként.

Jó ez a Tesla – 40°C-ban ragadt egy kaliforniai nő az autójában, mert az épp frissített

Mégsem váltja ki teljesen az elektromos autózás a belső égésű motorokat? Nem töltenek a Teslák a sarkvidéki hidegben

(Vezess.hu nyomán Szent Korona Rádió)