Csak azért tudják tartani az arcvonalat az ukránok, mert az orosz hadvezetés nem rendelt el totális támadást

Ukrán főtisztek, de már a nyugati elemzők is attól tartanak, hogy az orosz haderő meglepetésszerűen áthelyezheti a fronton a támadás fő irányát, és akkor áttörhetnek. Ukrajna lőszer- és felszereléshiányban van.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A washingtoni Institute for the Study of War (ISW) kutatóintézet legfrissebb jelentésében írt arról, hogy nagyon nagy a veszélye annak, hogy az orosz katonák rajtaütésszerűen áttörhetnek a fronton.

Mint írták, az ukránok nagyon kiszolgáltatottá váltak az állandó lőszer- és katonai felszereléshiány miatt (amiről többek között az tehet, hogy az Egyesült Államok kongresszusa – a republikánusok tiltakozása miatt – hónapok óta nem tudott újabb forrásokat jóváhagyni Ukrajna támogatásához).

Hozzátették, ha Ukrajna – a hiány miatt – az orosz offenzíva által leginkább veszélyeztetett szektorokba csoportosítja át az erőforrásait, akkor könnyen lehet, hogy máshol válnak sebezhetővé, és ezt esetleg kihasználhatják az orosz katonák egy gyors és váratlan áttörésre. Mint az ISW írta, jelenleg Oroszország a kezdeményezés az összes hadszíntéren, ami növeli annak a kockázatát, hogy egy ilyen áttörés megtörténjen,

HISZEN ÍGY AZ OROSZ KATONAI PARANCSNOKSÁG DÖNTHET ARRÓL, HOGY EGY-EGY FRONTSZAKASZON CSÖKKENTIK VAGY NÖVELIK-E A HARCOK INTENZITÁSÁT.

Az ISW emlékeztetett arra is, hogy kedden egyébként a német der Spiegel is publikált egy cikket, amelyben több ukrán parancsnok beszélt arról, hogy gyakorlatilag az összes ukrán egység lőszer- és felszereléshiányban szenved.

A cikkben egyenesen úgy fogalmaztak, hogy az ukrán erők most csak azért tudják tartani az állásaikat, mert az orosz katonai vezetés még nem rendelt el támadást „minden erejével” a front mentén.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Már alig tud katonákat mozgósítani Ukrajna

Oroszország kész visszafoglalni a harkovi területeket?