Oroszország kész visszafoglalni a harkovi területeket?

Oroszország mintegy 500 harckocsit, több mint 600 harcjárművet és mintegy 40 ezer katonát összpontosított Kupjanszk irányába azzal a céllal, hogy visszafoglalja a Harkovi területet, ahonnan 2022 őszén távoztak – írja a Forbes.

Kérjük,támogasd adód 1%-ával Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.

Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az orosz csoporttal mintegy 10 ukrán dandár áll szemben, mintegy 20 ezer katonával. A fő problémát azonban nem is a létszámkülönbség jelenti, hanem a lőszerhiány az ukrán fegyveres erőknél – jegyzi meg a lap. A lövedékek ötszörös előnye miatt Oroszország a tüzérséget koncentrálni tudja, anélkül, hogy félnie kellene az ukrán ellentűztől.

“Ez a helyzet lehetővé teszi Oroszország számára, hogy egy jól ismert megközelítést alkalmazzon: a városi területek szisztematikus lerombolását, védtelenné téve azokat” – magyarázta a Frontelligence Insight ukrán elemzőcsoport.

Ukrajna a lőszerhiányt több ezer FPV drón használatával próbálja kompenzálni, de egy ilyen drón hatótávolsága mindössze 2-3 kilométer. Ez nem elég az orosz tüzérség levadászásához, amely 20-25 km-re van a fronttól – írja a Forbes nyomán az Orosz Hírek.

(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mi Magunk: Miért nem sikerült bevenni Kijevet? – az orosz-ukrán konfliktus értékelése Tyirityán Zsolttal

Már alig tud katonákat mozgósítani Ukrajna