A 2G hálózat megszűnése után nem fog működni a Nissan Leaf applikációja

Nagy-Britanniában hamarosan leállítják a 2G hálózatot. A probléma csak az, hogy a 2016-ig gyártott Nissan elektromos autók is ezt, az egyébként már rég elavult, hálózatot használják, így használhatatlanná válik a hozzá tartozó applikáció. Ez persze inkább kényelmi opció és az autó használható lesz enélkül is, azonban érthető a tulajdonosok felháborodása, hiszen egy olyan opciót vesznek el tőlük, amit megfizettek az autó vásárlásakor.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Nissan Leaf elektromos autók tulajdonosai kritikával illették a gyártót, mivel az bejelentette, hogy a régebbi modelleken nem lesz elérhető a NissanConnect EV alkalmazás. A vállalat szerint az applikáció leállítása szükséges lépés, mivel az Egyesült Királyságban, ahogy a világ több pontján is megszűnik a 2G hálózat. Az ügyfelek ezt követően felháborodásuknak adtak hangot, mondván, nem számítottak arra, hogy az alkalmazást leállítják.

Szakértők előrejelzése szerint ez a probléma egyre több elektromos járművet fog érinteni.  A vállalat azt közölte, hogy az alkalmazás 2024. április 1-jétől már nem lesz használható. Ugyanakkor kiemelték, hogy bizonyos kulcsfontosságú funkciók, mint például a klímavezérlés időzítője és a töltési időzítő továbbra is elérhetőek lesznek az autók navigációs rendszerén keresztül. Dr. Benjamin Gorman, a Bournemouthi Egyetem oktatója szerint a Nissan jobban tette volna, ha biztosít valamilyen visszafelé kompatibilitást az autóknak.

Mégsem váltja ki teljesen az elektromos autózás a belső égésű motorokat? Nem töltenek a Teslák a sarkvidéki hidegben

(Pénzcentrum nyomán Szent Korona Rádió)