Kábszeres kaland: Veszélyes szórakozás a tudatmódosító szerekkel vegyített spiritualitás

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy baranyai nő ellen több bűncselekmény, köztük kábítószer birtoklása miatt. A vádlott tudatmódosító szerek használatával szervezett “spirituális összejöveteleket”, ami azért lett problematikus, mert találkozott az illető önmaga valójával: megjelent számára a benne lakó Sátán. Össze-vissza törte magát a celeb “menekülés” közben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A vádirat szerint a nő korábban életvitelszerűen külföldön élt és dolgozott, melynek során hosszabb időt töltött Dél-Amerikában, ahol megismerkedett egy olyan szertartással, amely tudatmódosító főzet fogyasztása köré épült fel. A nő 2022 februárjában azzal az elhatározással tért vissza Magyarországra, hogy a külföldön tanultakat itthon hasznosítja.

Az elkövető korábban elvégzett egy természetgyógyászati alapmodult, azonban szakképesítéssel, szakképzettséggel, illetve egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett. Ennek ellenére úgy határozott, hogy a külföldön szerzett ismereteire alapozva az általa is ismerten tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva úgynevezett gyógyító szeánszokat fog tartani ellenszolgáltatás fejében.

A vádlott ennek érdekében létrehozott egy internetes weboldalt, amelyen keresztül házilag készített természetes alapú háztartási szereket forgalmazott, illetve különféle szertartások, terápiák elvégzésére ajánlkozott. A nő a szertartásokat egy Siklóshoz közeli településen vásárolt ingatlanon végezte.

Az ügyészség vádirata szerint a nő 2022 tavaszától kezdve a szertartáshoz szükséges főzet alapanyagait és a szertartás során használatos más anyagokat beszerezte úgy is, hogy tisztában volt azzal, hogy a főzet tudatmódosító hatásának eléréséhez olyan vegyületekre is szükség van, amelyek magyarországi kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, illetve birtoklásuk, fogyasztásuk Magyarországon jogszabályba ütközik.

2022 nyarán a vádlott legalább négy személy részvételével végzett úgynevezett teaszeánszot, melynek során az egyiküknél olyan mértékben elhatalmasodtak a látomások, hogy gyalogosan menekült el a helyszínről. Őt – aki menekülés közben számos sérülést szenvedett – este találták meg a rendőrök.

A vádlott lakóhelyén tartott, illetve a szeánszokon felhasznált anyagok egy része kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősül. Az ügyészség a vádlottat kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kuruzslás vétségével vádolja.

Életmentő műtét lett a szeánsz vége

Ahogy azt elsőként a Velvet megírta, az egykori valóságshow-szereplőt eszméletlen állapotban, törött csontokkal találták meg a spirituális összejövetel után júliusban – Béres Anett csigolyatörést szenvedett, illetve öt bordája és a sarokcsontja is eltört. Azonnal kórházba szállították, ahol egy öt és fél órás életmentő műtéten esett át, a történtekről hetekig beszélni is képtelen volt. A szeánszra elkísérte az egykori VV-szereplőt barátnője, Sáfrány Emese.

“Emlékszem, mondtam Emesének, hogy én már furcsaságokat látok. És egyszer csak beütött… Különben az, hogy kígyókat láttam, nem igaz. Bárcsak kígyókat láttam volna, konkrétan én a sátánt láttam. Tényleg, amit én átéltem, azt senkinek nem kívánom. Egyszerűen bekerül az ember egy másik dimenzióba – azt éreztem, hogy nem tudok kilépni belőle. Az volt bennem, ha olyan dolgot csinálok, ami kizökkenti ezt az egészet, akkor kiugrok belőle, úgyhogy ordítottam, hogy takarodj a testemből. Tényleg azt képzeltem, hogy a sátán belém akar költözni. A nőt, aki a szertartást tartotta, a sátánnak láttam”

– így nyilatkozott hetekkel később Béres Anett, amikor már túl volt a kezdeti sokkon.

Julius Evola: Zárójelben a drogokról (I. részlet)

Julius Evola: Zárójelben a drogokról (II. részlet)

(Index nyomán Szent Korona Rádió)