LMBTQP törvénycsomagot nyújtott be az Párbeszéd

Barabás Richárd, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke bejelentette, hogy pártja Szivárvány-csomagot nyújt be a magyar országgyűlésnek, amelynek többek között része a deviáns párok házasságkötése, a jogi nem- és névváltoztatás lehetősége, valamint az örökbefogadás kérdése is.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A politikus nem először dobálózik légbőlkapott számokkal. A múltkori után ismételten azt állította, hogy ötszázezer LMBTQP ember él az országban. Szerinte ezeknek az embereknek pedig nem az jut eszébe, hogy üldözni, eltiporni, megszégyeníteni kell azt, aki más. Csak éppen pont ezek az emberek üldözik a normálisokat Nyugaton.

Barabás Richárd szerint ráadásul nehéz idők jönnek, amikor „az Orbán-kormány tagjai vádaskodni, csúsztatni és összemosni fognak, a közösségünket támadják, minket pedig céltáblának használnak, hogy riadalmukban így tereljék el saját bűneikről a figyelmet.”

A benyújtandó Szivárvány-csomag 7 pontja változatlanul:

1) A Gyermekvédelmi törvény 2021-es módosításából vegyük ki azokat a passzusokat, amelyek alkalmasak a melegek megbélyegzésére.

2) Valósítsuk meg az azonos nemű párok házasságkötéséhez szükséges jogszabályi környezetet a teljes és megkülönböztetésmentes jogegyenlőség biztosításával.

3) Teremtsük meg a házasságon kívüli párkapcsolatban élők közös gyermekké fogadásának jogi lehetőségét.

4) Állítsuk vissza az Egyenlő Bánásmód Hatóság közjogi függetlenségét; valamint hozzunk létre LMBTQI-ügyekért felelős főosztályt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalán belül.

5) Biztosítsuk a jogi nem- és névváltoztatás lehetőségét. Dolgozzunk ki önmeghatározáson alapuló, gyors, átlátható és hozzáférhető eljárásrendet a nem jogi elismerésére.

6) Lépjünk fel az LMBTQI-diákokat érő iskolai bántalmazás minden formája ellen, valamint tegyük a közoktatás részévé az LMBTQI-kérdéskörrel kapcsolatos társadalmi érzékenyítést és társadalmi párbeszédet.

7) Alkossunk nemzeti szintű országos LMBTQI-stratégiát, e folyamat részeként hozzunk létre rendszeres egyeztető fórumot az LMBTQI-szervezetekkel.

Szerencsére a Fidesznél még nem a lengyel példa a menő, szóval reméljük, hogy mindegyik pont süket fülekre talál.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Újbudai pedofilbotrány: az óvodák vezetőjének fia az elkövető

A kiterjesztett pedofíliáról

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)