Megkapták a buzik a többletjogokat, ömlik a pénz Lengyelországba

Az Európai Bizottság hivatalosan is jóváhagyta korábban “jogállamisági aggályok” miatt befagyasztott 137 milliárd euró uniós forrás felszabadítását Lengyelországnak. A jogállamisági gondok valójában csak azt jelentik, hogy a korábbi kormányuk szembement az LMBTQP propagandával.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Európai Bizottság két olyan jogi aktust fogadott el, amelyek megnyitják az utat Lengyelország számára, hogy akár 137 milliárd euró uniós finanszírozáshoz jusson. Ezek a Lengyelország által elfogadott jogállamisági reformokhoz, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését célzó mérföldkövek teljesítése érdekében tett újabb és azonnali lépésekhez kapcsolódnak – közölte a brüsszeli testület.

Ma új fejezetet nyitunk a Lengyelországgal kapcsolatos jogállamisági kérdésekben, mivel elismerjük a lengyel kormány által tett fontos előrelépéseket – írta Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos a X-en.

A 2021-2027-es költségvetési keret kohéziós eszközeiből 76 milliárd euró jár Lengyelországnak, az uniós helyreállítási terv keretéből pedig összesen 25,3 milliárd euró értékű vissza nem térítendő támogatáshoz és 34,5 milliárd eurós kölcsönhöz tud hozzáférni a kormány. Ez utóbbihoz a tagállamokat tömörítő tanács jóváhagyása szükséges.

Az Európai Bizottság 2022-ben felfüggesztette a Lengyelországnak nyújtott finanszírozást, azzal az indokkal, hogy az akkori kormány által bevezetett igazságügyi változtatások veszélyeztették a bírói függetlenséget. Az persze nem zavarja az EU-t, hogy Tusk hivatalba lépése után pár nappal gyakorlatilag lecserélte a teljes állami médiát, minisztereket tartóztatott le és további lépéseket tett a jogállamiság felszámolása felé.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kitörölné a történelemből a lengyel liberális kormány a lengyel-magyar barátságot

A genderlobbi befolyásolja a magyar baloldalt? A lengyelországi LMBTQP-program Magyarországon is erőteljesebben megjelenhet

(Piac és Profit nyomán Szent Korona Rádió)