Ma egy Pzh2000-es, tegnap egy Abrams – jutalom jár a nyugati haditechnika megsemmisítéséért

Orosz források állítják, hogy kilőtték az első német gyártmányú Panzerhaubitze (PzH) 2000-es típusú önjáró löveget az ukrajnai háborúban. A jármű megsemmisítése jelentős fegyvertény lenne az oroszok számára, mivel eddig a jó tulajdonságainak (magas mobilitás, extra páncélvédettség) köszönhetően mindössze egyetlen harcjárművet tudtak célba venni az oroszok, az is csak kisebb sérüléseket szenvedett, írja a Portfólió. Tegnap egy Abrams veszett oda.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A PzH 2000-esek az ukrán haderő egyik legjobb tüzérségi eszközét jelentik, rakéta-póthajtású lőszerrel akár 50-60 kilométeres távolságba is képesek ellőni, a jármű pedig pozíciót tud váltani azelőtt, hogy az ellenség viszonozni tudná a tüzet. Az orosz források azt állítják, hogy a csapás teljesen megsemmisítette az eszközt, az ukránok szerint ismételten csak megsérült. Az önjáró löveg Konsztantyinovka városától délre kapott találatot.

A felvételek lapján azonban nem lehet megerősíteni a veszteséget, további bizonyítékot egyik fél sem mutatott.

Az ukrán haderő összesen 28 darab PzH 2000-est kapott nyugati támogatóitól. Az eszközt a Magyar Honvédség is használja, Budapest összesen 24 darabot rendelt az önjáró tarackokból. Az első elkészült járművek 2022 augusztusában érkeztek meg Tatára.

Mint beszámoltunk róla tegnapi napon, egy Abrams-et lőttek ki az oroszok. 

10 millió rubeles (körülbelül 39 millió forint) jutalmat kap az az orosz katona, aki megsemmisítette. Ezt Ivan Ohlobisztyin színész és filmrendező jelentette be. Korábban 10 millió rubel jutalmat ígért minden egyes kilőtt Abramsért. Az ígéretét betartja.

Korábban a Leopard2-esekért ajánlottak fel a katonáknak jutalmat.

(Kuruc.info, Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tényleg a magyar lesz a térség meghatározó hadereje?! Hát nagyon nem…

Két napig húzná a Bundeswehr egy háborúban – Németország lassan minden fegyverét Ukrajnának adta

Az első amerikai Abrams harckocsi veszett oda