“Mindenki tudja, hogy nyugati különleges erők vannak Ukrajnában”

Bár a nyugati politikusok nem győznek elhatárolódni Macron kijelentésétől, a Financial Times egy meg nem nevezett magas rangú európai katonai tisztviselőt idézett, aki szerint a nyugati különleges erők már jelen vannak Ukrajnában, hiába tagadják azt.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

“Mindenki tudja, hogy nyugati különleges erők vannak jelen Ukrajnában, csak hivatalosan még nem jelentették be”

 – idézte forrását a lap. A tisztviselő hozzátette, hogy Emmanuel Macron francia elnök kijelentésének célja az volt, hogy “bizonytalanságot keltsen” az Oroszországgal való kapcsolatokban.

Hétfőn Macron kezdeményezésére összehívott konferenciát tartottak Párizsban Ukrajna támogatásáról. Erre mintegy tíz európai ország, köztük Németország, Nagy-Britannia, Lengyelország, Dánia és Hollandia vezetőjét hívták meg. A francia államfő a tanácskozást követően elmondta, hogy annak résztvevői megvitatták a katonák Ukrajnába küldésének lehetőségét, amelyben nem jutottak konszenzusra, de nem zárták ki annak lehetőségét.

Másnap több európai ország is úgy nyilatkozott, hogy szó sincs katonai kontingensek küldéséről a kijevi rezsim megsegítésére.

Kedd este a francia fél megpróbálta tisztázni a helyzetet. Így Stephane Sejournet külügyminiszter szerint a nyugati katonák ukrajnai jelenléte nem jelent részvételt a konfliktusban. Az ország védelmi minisztere, Sebastien Lecornu a maga részéről azt mondta, hogy szó sincs háborúról Oroszországgal, és az, hogy a Nyugat azon gondolkodik, hogyan segíthetne még a kijevi hatóságoknak, az “teljesen normális”.

A Kreml Macron szavait kommentálva azt mondta, hogy egy ilyen fejlemény elkerülhetetlenül közvetlen katonai összecsapáshoz vezetne Oroszország és a NATO között. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő fontos új elemnek nevezte, hogy már önmagában az a tény, hogy tárgyalnak “valamilyen kontingens Ukrajnába küldésének” lehetőségéről.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Józan ész: nem győznek elhatárolódni Macron ukrajnai tervétől a NATO-ban

Visszakerülhettek a frontra a tavaly Magyarországra menekült ukrajnai hadifoglyok

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)