Őrület határán: a haladó Dánia az egész tüzérségét Ukrajnának adja

Dánia átadja teljes tüzérségét Ukrajnának – jelentette ki Mette Frederiksen miniszterelnök a müncheni biztonsági konferencia szombati panelbeszélgetésén. Szerinte a gyártási problémák ellenére Koppenhága és általában az EU elegendő fegyverkészlettel rendelkezik ahhoz, hogy ellássa a kijevi rezsimet a szükséges fegyverekkel. Dánia egyébként élen jár az LMBTQP őrületben, a devianciában – úgy tűnik, minél “haladóbb” egy ország, annál inkább ukránbarát.

Adód 1%-ával támogasd az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldheted el!
Adószám: 18218082-1-07

Kijev egyre gyakrabban panaszkodik arra, hogy a frontvonalakon létszám- és lőszerhiány van, és nyugati támogatóihoz folyamodik több finanszírozásért és fegyverzetért. Brüsszel azonban még nem véglegesítette a következő támogatási csomagját, miközben az EU korábbi ígérete, miszerint idén márciusig egymillió tüzérségi lövedéket biztosít Ukrajnának, nem teljesült.

“Ha megkérdezik az ukránokat – most lőszert, most tüzérséget kérnek tőlünk. Dán részről úgy döntöttünk, hogy a teljes tüzérségünket Ukrajnának adományozzuk” – jelentette ki Frederiksen, hozzátéve, hogy a többi uniós tagállamnak is követnie kellene ezt a példát.

“Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, barátaim, de Európában még mindig van lőszer raktáron. Ez nem csak a gyártás kérdése, mert vannak fegyvereink, vannak lőszereink, vannak légvédelmi eszközeink, amelyeket jelenleg nem kell magunknak használnunk, és amelyeket Ukrajnának kellene adnunk” – mondta.

Frederiksen megjegyezte, hogy hatástalan lenne megvárni az amerikai segélycsomagot, hogy az Ukrajnának történő szállításokról szóló döntéseket meghozzák. Az amerikai törvényhozók nem hagyták jóvá a Kijevnek szánt mintegy 60 milliárd dolláros kiegészítő támogatást, mielőtt téli szünetre mentek volna, és várhatóan február 28-án folytatják a csomagról szóló tárgyalásokat.

“Fel kell gyorsítanunk és fokoznunk kell, függetlenül attól, hogy mi fog történni az Egyesült Államokban. Nekünk, európaiaknak képesnek kell lennünk megvédeni magunkat, és ahhoz, hogy megvédjük magunkat, most kell teljesítenünk, amire Ukrajnának szüksége van. A felelősség Európáért Európának kell viselnie, és többet kell tennünk” – jelentette ki.

Dánia az ukrán fegyveres erők egyik fő fegyverszállítója. Emellett tavaly élen járt abban a törekvésben, hogy segítsen Ukrajnának F-16-os vadászgépek beszerzésében és pilótáinak kiképzésében a harci gépek vezetésére, és tagja az úgynevezett “drónkoalíciónak”, egy nemrég alakult országcsoportnak, amely vállalta, hogy egymillió (!) drónt ad Kijevnek az Oroszország elleni küzdelemhez.

Moszkva többször is elítélte a nyugati fegyverszállításokat Ukrajnának, mondván, hogy azok csak meghosszabbítják a konfliktust.

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kisbabát szoptató szakállas férfi szobra is megtalálható a dániai Gender Múzeumban

Modernisták álma, a szép új világ Dániában: nincs készpénz, csak digitális valuta

Dániában tüntettek, amiért egy keresztény munkaszüneti nap eltörlésével növelnék a védelmi kiadásokat az oroszokkal szemben

Már alig tud katonákat mozgósítani Ukrajna

Dániában is bűn az önvédelem