A kisbabát szoptató szakállas férfi szobra is megtalálható a dániai Gender Múzeumban

Átnevezték a dániai aarhusi Nők Múzeumát Gender Múzeumra, ezzel akarják bemutatni, hogy “mit jelent a társadalom számára a gender”. A múzeumban egy kisbabát szoptató, aberrált férfi szobra is helyet kapott, mint a “mai modern társadalom szimbóluma”.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az aarhusi Nők Múzeumát átnevezték Gender Múzeumra – írta meg a Visit Aarhus.com. Több mint 30 évvel ezelőtt hozták létre a múzeumot, egy olyan korban, amikor a nők kultúrája és történelme messze alulértékelt volt. Azóta sok minden változott a nemek közötti viszonyban. Sőt, a férfiak szerepe és funkciója a társadalomban is jelentősen megváltozott – indokolták meg a múzeum nevének megváltoztatását.

Ebben a múzeumban fel lehet fedezni a nemek kultúrtörténetét, a szexuális nevelés történetét, valamint azt is, hogy mit jelent a társadalom számára a gender.

Egy külön gyermekekről szóló kiállítás is megtalálható a múzeumban. A kiállítás azt mutatja be, hogy milyen volt gyereknek lenni az elmúlt 150 évben. Lehet választani 28 különböző gyermek közül, és megtudhatjuk, hogyan éltek, dolgoztak és mit csináltak szabadidejükben.

A múzeumban helyet kapott többek között egy babát szoptató férfi szobor is, melyet még tavaly avattak fel, és még a dánok körében is vitát váltott ki – írta meg az Underholdning TV2.

Szülői beleegyezés nélkül is mehetnek abortuszra vagy nemátalakító műtétre a fiatalok Spanyolországban

Németországban beköszönt a gendersemleges korszak

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)