Kiskaput találtak az olaszok az antifa terrorista hazamenekítésére

Az olaszok nagy erővel próbálják kimenekíteni a tavaly februári, terrorcselekmény fogalmát kimerítő támadások egyik antifa elkövetőjét, akit láthatóan nem viselt meg nagyon a bezártság. Jelenleg egy az Európai tanács határozatára hivatkoznak, miszerint az EU-n belül mindenhol úgy kell bánni az előzetes letartóztatás alatt a fogvatartottakkal, mint hazájában. Hogy miért próbálja ennyire megmenteni az állítólagosan jobboldali olasz kormány az ártatlan embereket súlyosan összeverő terroristát azt nem tudjuk, de ők is jobban járnának, ha inkább példát statuálnának vele.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy EU-s szabályozásra hivatkozva próbálja hazamenteni az olasz igazságügyi tárca az antifasiszta-terrortámadások egyik olasz vádlottjának hazavitelét.

Az olasz jogászok az Európai Tanács 2009/829/IB számú kerethatározatának 5-ös passzusára hivatkoznak, amelynek értelmében a belső határok nélküli Európában fel kell lépni az ellen, hogy valaki külföldön más bánásmódban részesüljön az előzetes letartóztatást illetően, mint otthon.

A Repubblica értesülései szerint a lehetőségről a közveszélyes bűnöző Ilaria Salis apja és ügyvédei hétfőn Rómában tárgyalnak Antonio Tajani külügy- és Carlo Nordio igazságügyminiszterekkel.

Az értesülések szerint az olasz igazságügyi minisztérium napok óta dolgozik egy dokumentumon, amely leírja a magyar hatóságoknak, hogy Olaszországban hogy néz ki egy házi őrizet, milyen biztonsági intézkedések kísérik, a GPS-es bokaperectől a rendőrségi ellenőrzésig.

Az olaszok a hírek szerint azt is megígérnék a magyar hatóságoknak, hogy kísérhetik a nőt a tárgyalásokra.

Az olasz sajtóban hatalmas visszhangot kapott Ilaria Salis ügye, már Giorgia Meloni miniszterelnök is beszélt az ügyről Orbán Viktorral, pénteken este pedig a római magyar nagykövet főműsoridőben adott interjút ezzel összefüggésben a legnézettebb olasz híradónak. Az elkövetett súlyos bűnökön kívül még azért is érthetetlen a felháborodás, mert szinte luxus körülmények között tartják fogva a bűnözőt, ahol tv-zhet, videóchatelhet, és még külön mosdója is van.

Az olaszok immunrendszere is működik a fertőző, beteg terroristákkal szemben, ugyanis az ottani hazafiak sem látják szívesen az ilyen gazembereket.

A letartóztatásban lévő Ilaria Salis egyike annak a három vádlottnak, akik antifatámadásokat követtek el Budapesten az elmúlt év februárjában.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nem akarja kiadni az olasz ügyészség a budapesti támadások egyik gyanúsítottját

Ilaria-ügy: Olasz hazafiak gátolták meg az antifa terroristanő dicsőítését

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)