Szegény terrorista még videóhívással is tarthatja a kapcsolatot a külvilággal

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist. A kibontakozó botrány miatt egyenesen a nő szobájában tartott sajtótájékoztatót a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a Gyorskocsi utcai intézetből – írja az Index.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Hétfőn mosolyogva érkezett az antifa támadások miatt tartott előkészítő ülésre az ügy elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. A nőt lábbilincsben vezették a bíró elé, a jeleneten nemcsak a nő családja, de a jobboldalinak nevezett olasz kormány is megbotránkozott. Ismert, hogy a botrány külügyminiszteri szintre is elért, majd Georgia Meloni egyenesen Orbán Viktorral egyeztetett a fogva tartás körülményeiről. Korábban ugyanis Salis egyik volt cellatársa “áldatlan” állapotokra panaszkodott az olasz médiának…

Hétfőn a büntetés-végrehajtás már közleményben cáfolta a nő állításait, szerdán pedig egyenesen Salis zárkájában, a BvOP Gyorskocsi utcai intézményében tartottak bejárást. Kovács Mihály bv. ezredes, a BvOP Fogvatartási Ügyek Szolgálatának szolgálatvezetője leszögezte, hogy normál körülmények között sincsenek olyan sokan a cellákban, mint most. A nyolc férőhelyes termet csordultig töltötte a nagyjából harminc sajtós, köztük az olasz tévé képviselői.

AZ EZREDES ELMONDTA, HOGY A KÖRÜLMÉNYEK NEM SZÁLLODAI SZÍNVONALÚAK, DE EZ MÉGISCSAK EGY BÖRTÖN.

A szerdai tájékoztatón meg lehetett nézni a szobát, ahol a négy emeletes ágyon katonás rendben tartják a fogvatartottak az ágyneműiket, de megmutatták a lapos képernyős tévét és azt a listát is, amely szerint arra is figyelnek, ha valakinek az étkezésben speciálisak az igényei. A fogvatartottnak lehetősége van élőben, telefonon vagy videóhívással kapcsolatot tartani, és szükség esetén akár pszichológus segítségét is kérheti. Mint elhangzott, nyelvi akadályokkal sem kell számolnia, „a zárkájában várhatóan mindenki találhat valakit, aki beszéli az ő nyelvét”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Így hazudik a Guardian a budapesti Antifa támadásokról

Még az olasz diplomácia is megmozdult az antifa terrorista “fogvatartási körülményei miatt”

(Index nyomán Szent Korona Rádió)