Kiderült, hogy hány támadás volt összesen: Bíróság előtt az antifa terrorakciókat elkövetők

Elkezdődött a tavaly februári antifasiszta támadások vádlottjainak pere. Mindannyian külföldiek, azért utaztak Budapestre, hogy szélsőjobboldalinak gondolt emberekre támadjanak. Az elsőrendű vádlottra az ügyészség 11, míg két társára három és fél év börtönt kért, ebből a másodrendű hármat meg is kapott. Míg a másodrendű vádlott mindent beismert, a harmadrendű azt is tagadja, hogy része lenne a bűnszervezetnek. A magyar szálra és magyarországi segítőkre nem derült fény. Az antifa mozgalom a terrorakcióik ellenére vígan tüntethet.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Zsúfolásig telt a tárgyalóterem hétfőn, amikor a tavaly februári antifa-támadások előkészítő ülését tartották. Három vádlott ügyét tárgyalták:

  • az elsőrendő vádlott egy olasz nő,
  • a másodrendű vádlott egy német férfi
  • a harmadrendű vádlott egy német nő.

A szökésben lévőkről itt nézegethet fényképalbumot>>>

Az antifa terrorakcióiról itt lehet bővebben olvasni>>>

A teremben az elsőrendű vádlott olasz hozzátartozói, a sajtó, valamint érdeklődők voltak, amikor a büntetés-végrehajtás maszkos őrei bevezették a vádlottakat. Az elsőrendű vádlott, az olasz sajtó által már többször is megnevezett I. S. a hallgatóság felé mosolyogva lépett be a tárgyalóterembe.

Az előkészítő ülés rendkívül lassan haladt, ugyanis a bírónak két tolmács munkáját kellett folyamatosan bevárnia. Csak a tárgyalások elején szokásos, a médiának és a hallgatóságnak szóló figyelmeztetések ismertetése több mint 15 percen keresztül tartott. A sértettek, vagyis azok, akiket megtámadtak, nem jöttek el a tárgyalásra.

A tárgyaláson az elsőrendű vádlott nem ismerte be bűnösségét.

Azt mondta, „nem követtem el ezeket a bűncselekményeket, nem fogadom el az ügyészség által kért büntetést”. Rá az ügyészség 11 év börtönt kért. Vele ellentétben viszont

a másodrendű vádlott a vádirattal egyező beismerő vallomást tett.

Ez azt jelenti, hogy a másodrendű vádlott mindent beismert, amivel az ügyészség őt vádolta, mindössze a büntetés mértékét nem tartja jogosnak. A bíróság a beismerő vallomást elfogadta.

A másodrendűre és a bűnösségét be nem ismerő harmadrendű vádlottra az ügyészség három és fél év börtönt kért, ezt az ügyész fenntartotta a másodrendűre annak beismerő vallomása után is. Az ügyész kiemelte: a másodrendű vádlott ellen Németországban is büntetőeljárás zajlik, így arra kérte a bíróságot, hogy ezt súlyosbító körülményként vegye számba. A másodrendű vádlott ügyvédje azt mondta, öt-hat évvel ezelőtti ügyekről van szó, azok most nem relevánsak. Az ügyvéd túlzónak tartotta, hogy az ügyész a beismerő vallomása ellenére is fenntartotta a három és fél évet.

A bíró végül három év fegyházra ítélte és öt évre kiutasította a férfit Magyarország területéről bűnszervezetben való részvétel miatt.

Legkorábban büntetésének kétharmada letöltése után szabadulhat. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a férfi ellen büntetőeljárás van folyamatban, azt azonban enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy beismerő vallomást tett és nem büntetett előéletű. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, súlyosabb büntetést kért a másodrendű vádlottra, míg annak ügyvédje enyhítésért nyújtott be fellebbezést, így ez az ítélet egyelőre nem jogerős.

A harmadrendű vádlott ügyvédje jelezte, hogy azok a bizonyítékok, amik alapján védencét vádolják, pont ártatlanságát bizonyítják, nem bűnösségét. A harmadrendű vádlott a bíróságon azt mondta:

nem vagyok bűnös, nem követtem el bűncselekményt, nem vagyok tagja bűnszervezetnek.

A harmadrendű ügyvédje azt is megpróbálta elérni, hogy védencének ne kelljen jelen lennie a tárgyalásokon, ezt azonban a bíró elutasította, viszont egyelőre arról még nem döntött, hogy a német nőnek személyesen kell-e jelen lennie, vagy elég, ha távmeghallgatáson bekapcsolják.

Az ügyész ismertette a vádat, több, durva támadás elkövetésével vádolták meg az elővezetetetteket. Bár a teljes vádiratot, mivel azt a vádlottak is megkapták, nem ismertették hétfőn, a rövid ismertetőből is erős kép rajzolódott ki a tavaly februári eseményekről.

A vád szerint mindhárom vádlott egy olyan szélsőbaloldali szervezet tagja, amelyben kiképezték őket gyors, akár életveszélyes testi sértést okozó támadások végrehajtására. A vádiratban az antifát nem nevezték meg, az ugyanis nem szervezet, hanem egy ideológia. Az ügyészség következetesen szélsőbaloldalinak nevezi a vádlottakat. Az viszont a támadások elkövetése óta sem derült ki, hogy áldozataik valóban szélsőjobbosok voltak-e.

Annyi biztos, hogy a 2023-as kitörés napja előtt többen Budapestre érkeztek, ekkor pedig már kész tervük volt arra, hogy milyen támadásokat fognak végrehajtani. A koreográfia a következő volt: harminc másodperc alatt megrohantak öltözködésük alapján szélsőjobbosnak tűnő embereket, őket súlyosan bántalmazták, de egy hang nélkül, arcukat, kezüket eltakarva, hogy véletlenül se bukjanak le. Amint letelt a harminc másodperc, az irányító, aki nem vett részt a támadásban, jelt adott, mire menekülni kezdtek. Rétegesen öltözködtek, hogy menekülés közben át tudjanak öltözni.

Ezekkel a módszerekkel Budapesten több támadást is végre tudtak hajtani. Először a Nyugati pályaudvarnál, ahol a helyszűke miatt “csupán” ketten támadtak a vonat utasterében a sértettre. Paprikaspray-vel lefújták, majd összeverték. Még aznap teleszkópos bottal rohantak meg egy másik áldozatot, akit úgy vertek össze, hogy a sípcsontja darabokra tört. Végül a második támadás nem tartott harminc másodpercig sem, mert az áldozatnál volt paprikaspray, azzal pedig el tudta riasztani támadóit.

A harmadik támadást a Gazdagréti téren követték el, aminek a felvételei bejárták a médiát és ami igazán beleégett a köztudatba, ott szintén teleszkópos bottal támadtak, egyikük hátulról verte tarkón a sértettet, aki hanyatt a földre rogyott, ott verték össze. A vád szerint az elsőrendű vádlott ekkor a térdénél fogva tartotta őt a földön. A férfit tollal többször is megszúrták, végül az irányító jelzésére elrohantak a helyszínről.

A negyedik támadást az első kerületi Mikó utcában hajtották végre, ahová egy párt követtek a Bartók Béla útról. Őket is teleszkópos bottal verték össze, majd az irányító jelére gázsprayt is kaptak, végül a támadóik elmenekültek. Volt egy ötödik támadás is, ahol szintén két embert támadtak meg, szintén teleszkópos bottal.

A vádlottak az ügyészség szerint a Batthyány téren tervezték a hatodik támadást. A téren több kisebb csoportra oszlottak, be voltak öltözve, gumikalapács, teleszkópos botok és egy önvédelmi lőfegyver is volt náluk. Ekkorra azonban már a korábbi támadásaikkal felhívták magukra a hatóságok figyelmét is: követték őket, ezt pedig kiszúrták, így menekülni kezdtek. Metróval a Deák térre mentek, ahonnan taxival próbáltak eltűnni, de ez már nem jött össze. A taxit a rendőrök megállították a Teréz körúton, és ott végül elfogták őket. A csoport tagjai az ügyészség szerint megpróbálták a fegyvereiket elrejteni a taxiban, de ezeket a rendőrök végül megtalálták.

Az elsőrendű vádlott ügyvédje, Magyar György személyesen nem vett részt a tárgyaláson, de korábban azt mondta, hogy a védence „nagyon rosszul viseli a fogva tartás körülményeit. Úgy érzi, feleslegesen tartották ilyen szigorú felügyelet alatt. Kezdetben a kapcsolattartást sem engedélyezték a szüleivel. Nemzetközi terroristaként tekintenek rá”. Az elsőrendű vádlott olasz cellatársa nemrég arra panaszkodott az olasz sajtónak, hogy embertelen körülmények között tartják.
Az antifa nemzetközi, kurd terrorista kapcsolatairól itt írtunk.
(HVG nyomán Szent Korona Rádió)
https://szentkoronaradio.com/blog/2023/02/14/antifa-osszkep-a-kurd-terroristak-altal-kikepzett-nemzetkozi-antifa-felforgato-terrortevekenysegerol-i-resz/
https://szentkoronaradio.com/blog/2024/01/26/kettosmerce-a-rendorsegnel-fel-sem-merult-hogy-betiltsak-az-antifa-tunteteseit/
Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is