Nem akarja kiadni az olasz ügyészség a budapesti támadások egyik gyanúsítottját

Az olasz ügyészség mentegeti a terroristákat, nem akarják kiadni a magyar hatóságoknak Gabriele Marchesit, a tavaly februári budapesti támadások egyik gyanúsítottját.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az olasz Il Manifesto lap úgy tudja, a milánói fellebviteli bíróság január 30-án kapott egy dokumentumot Magyarországról, melyben megküldték a kért pontosításokat, hogy az ügyészség dönteni tudjon egy milánói férfi, Gabriele Marchesi kiadatásáról, akit a Budapesten raboskodó 39 éves Ilaria Salishoz hasonlóan a tavalyi magyarverésekben való részvétellel vádolnak.

Érdekes, hogy minden adata ismert, a rendőrség mégsem talált egy képet se róla

Cuno Tarfusser ügyész, ahogy az arrafelé elvárható, azonnal védelmébe vette az antifasiszta terroristát, és kijelentette, Budapest válaszát “súlyosan hiányosnak” találta, ezért továbbra is ellenzi a kiadatást. Ő úgy látja, alapvető probléma az “arányosság és az észszerűség hiánya” a vád szerinti tényállás és a büntetés kilátásba helyezése között. Magyarul, túl súlyosnak tartja a büntetést, amit a magyar hatóságok kilátásba helyeztek, amiért bandába verődve, viperákkal, csoportosan lincseltek meg ártatlan embereket a nyílt utcán. Tudjuk ugyebár, hogy Olaszországban, ha az elkövető antifasiszta, akkor ezért legfeljebb házi őrizet jár. Ennek fényében aligha meglepő, hogy az ügyész nem bízik a magyar jogrendszerben:

Amikor egy állam eltér a közös európai jogszemlélettől, nekem mint hivatalt viselő olasz személynek ezt figyelembe kell vennem.

Kérdés, mi az a jogszemlélet, amitől a magyar állam eltért? Az, hogy letartóztatta, és börtönbüntetést helyezett kilátásba az antifasiszta terroristákkal szemben? Súlyos vétek…

Olaszország teljes mellszélességgel az antifák mellett

A másik antifasiszta terrorista, Ilaria Salis miatt már egy kisebb diplomáciai konfliktus keletkezett Magyarország és Olaszország között. A 39 éves milánói nőről még a Telex is azt írja, az egyik fő szervezője volt a tavaly februári, Kitörés Napján történt utcai támadásoknak, és azóta várja a magyar bíróságok ítéletét (elsőrendű vádlottként, bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt az ügyészség 11 év börtönt kért).

Ennek ellenére az olasz média mégis felháborodásának adott hangot, sőt, még Giorgia Meloni is beszélt erről Orbán Viktorral, egyértelműen közölve vele, hogy ezért Olaszországban “legfeljebb házi őrizet jár”. És ők oktatnak ki minket jogállamiságból.

Az antifasiszta nő és családja ráadásul nem győzte telesírni hazugságaival a médiát, hogy pici lányukat “milyen embertelen körülmények között” tartják fogva.

Olyan szigorúan őrzik, mint egy terroristát

– panaszolták a terrorista nő szülei.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet úgy a lelkére vette a vádakat a méltatlan körülményekről, hogy helyszíni bejáráson mutatta meg a zárkát a telexeseknek, hogy mindenki megnyugodhasson, jó helye van az olaszországi magyarverőnek, a magyar adófizetők pénzén, természetesen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az LMBTQP és az Antifa összeér – Az egyik, Budapesten akciózó antifa “nem binárisnak” vallja magát

Képek az elvtársakról: ezek az antifák jelentek meg a budapesti tárgyaláson

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)