A semmit sem érő családi pótlékra a fideszes válasz az, hogy “Gyurcsány”

A kormány folyamatosan a munkaalapú családi támogatásokat hangsúlyozza, ezért lehetséges, hogy amikor 2 éves kort betölti egy gyermek, akkor az édesanya gyakorlatilag mindenféle juttatás nélkül marad, és a gyereket a fejlődésére nézve súlyosan káros bölcsődébe kellene raknia, az édesanyának el kellene mennie a GDP-t termelnie és karriert építenie. A családi pótlék összegét nem növelik meg már 2008 (!) óta.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ungár Péter (LMP) tette fel a kérdést, hogy megszűnik-e a családi pótlék. A kérdést Csák János miniszter korábbi kijelentésére alapozta, amely szerint a tárcavezető nem tartja jó iránynak, ha valaki nem a munkaerőpiacról, hanem segélyből él meg. Államtitkára öntött tiszta vizet a pohárba, majd a minisztérium is közleményt adott ki.

„Tervezi a kormány, hogy megszünteti a családi pótlékot?” – ezt a kérdést tette fel Ungár Péter, az LMP társelnöke Csák János kulturális és innovációs miniszternek a parlamenten keresztül. A megdöbbentő felvetést Ungár a tárcavezető egy korábbi kijelentésére alapozta. Felidézte: Csák a Népjóléti Bizottság egyik ülésén azt mondta: „A családi pótlékot értem mind a kettőjüktől, de nem tudjuk föladni azt, hogy a demográfiát és a gazdaságot együtt kell néznünk. Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.”

Ez alapján kérdezte meg Ungár, mi állhat a háttérben.

A családi pótlék régóta komoly vitát szül Magyarországon, hiszen 2008 óta nem emelkedett:

az összege, az jelenleg is 12 200 forint egy gyermek után,
ha a gyermeket a szülő egyedül neveli, akkor 13 700 forint;
két gyermek esetén, gyermekenként 13 300 forint;
egyedülálló szülőknél két gyermek után gyermekenként 14 800 forint;
három vagy több gyermek után gyermekenként 16 ezer forint jár;
amikor a szülő egyedül nevel három vagy több gyermeket: 17 ezer forint/gyermek;
a tartósan beteg, illetve súlyos fogyatékos gyermeket nevelő szülők 23 300 forintot kapnak gyermekenként;
amikor pedig a szülő egyedül van ebben a helyzetben, 25 900 forintot kap/gyermek.

Az elmúlt több mint másfél évtizedben az élet jelentősen megdrágult Magyarországon, az elmúlt évek rekordinflációja után pedig joggal merülhetne fel, hogy kezdeni kellene valamit a semmit sem érő családi pótlékkal.

Válasz: Gyurcsány

Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg – gyurcsányozott ismét a kormány nevében a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben. Leszögezték: a kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír. Arról nem adtak ki közleményt, hogy Gyurcsány Ferenc és társai hogyan lehetne szabadlábon.

„Sőt, a gyermeket nevelő családokat egyre több támogatással segítjük a családi adórendszeren, a családi adókedvezményen, a négygyermekes édesanyák szja-mentességén és a csok pluszon keresztül” – fogalmaztak a közleményben, ami természetesen arra nem válaszol, hogy miért kényszerítik az édesanyákat arra, hogy 2 éves gyermeküket bölcsődébe adják és menjenek vissza a munkaerőpiacra karriert építeni. A családbarát kormány és annak intézkedései leginkább csak egyszeri juttatás formájában, hitelek és elzálogosítás megvalósításával és természetesen plakátokon létezik leginkább.

(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

 

Oroszország eddig is a hagyományok őreként definiálta magát, ez most a legújabb törvényekben is megmutatkozik