Egyre több vallásellenes támadás írható az LMBTQP és az Antifa számlájára

44 százalékkal nőtt a keresztények elleni gyűlölet-bűncselekmények száma Európában. A támadások nagy részét szélsőbaloldali, antifa és radikális feminista csoportok követik el.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Egy év alatt 44 százalékkal nőtt a keresztények elleni vallási indíttatású gyűlölet-bűncselekmények száma Európában – derül ki egy neves keresztényüldözést figyelő csoport jelentéséből.

Az európai keresztényekkel szembeni intolerancia és diszkrimináció megfigyelőközpontja (OIDAC Europe) a minap tette közzé 2022/23-as éves jelentését, amely a keresztényekkel szembeni erőszakos incidensek és ellenségeskedés, valamint a templomok elleni vandalizmus és gyújtogatások számának meredek emelkedését mutatja, hívja fel rá a figyelmet a Bretibart.

A jelentés kiemeli a jogi változásokat is több európai országban, amelyek sértik a keresztények vallásszabadságát, beleértve a „gyűlöletbeszédre” vonatkozó jogszabályokat, amelyek alapján többek ellen büntetőeljárást indítottak azért, mert nyilvánosan hangoztatták keresztény hitüket.

2022-ben az OIDAC Europe 30 különböző országban 748 keresztényellenes gyűlölet-bűncselekményt dokumentált, amelyek a gyújtogatásoktól, graffitiktől, gyalázásoktól és lopásoktól kezdve a fizikai támadásokig, sértegetésekig és fenyegetésekig terjedtek. Ez a szám nyilvánvalóan alacsony, állapítja meg az OIDAC, mivel az ilyen bűncselekményeket köztudottan kevesen jelentik.

2021 és 2022 között ugyanakkor a keresztényellenes gyűlölet-bűncselekmények így is 44 százalékkal, 519-ről 748-ra nőttek, beleértve a gyújtogatásokat is, amelyek száma 60-ról 105-re emelkedett.

A jelentés szerint a keresztényellenes narratívát követő ideológiai, politikai vagy vallási csoportok radikalizálódott tagjai által elkövetett gyűlölet-bűncselekmények is növekvő tendenciát mutatnak.

A jelentés megállapítja, hogy a keresztényellenes gyűlölet-bűncselekmények az elmúlt 10 évben folyamatosan növekedtek. Bár a legtöbb dokumentált keresztények elleni gyűlölet-bűncselekmény vandalizmus, a terjedő vandalizmus gyakran fizikai támadásokhoz vezet – állapítja meg a jelentés.

A 2022-ben dokumentált keresztényellenes gyűlölet-bűncselekmények között 38 fizikai támadás volt, köztük három keresztény erőszakos meggyilkolása.

A keresztény ünnepek – például a húsvét és a karácsony – körüli támadások száma is emelkedett.

A támadások akkor is valószínűbbek, „amikor a keresztények láthatósága nagyobb, például körmenetek, nyilvános ünnepségek és nyilvános díszítésekkel és szimbólumokkal járó események során” – jegyzi meg a jelentés.

A keresztények szólásszabadsághoz való jogának aggasztó megsértései közé tartozik az abortuszklinikák körüli „ütközőzónák” létrehozása, ami a keresztények utcán történő csendes imádkozásának kriminalizálásához vezetett.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban több országban is úgy nevezett pufferzónákat vagy ütközőzónákat hoztak létre az abortuszklinikák körül, ahol még a néma imádkozás is tilos. Ez azonban több konfliktushoz is vezetett.

A keresztény szülők gyermekeik nevelésével kapcsolatos jogai is szenvedtek a homályosan megfogalmazott és túlterjeszkedő jogszabályok miatt, amelyek büntethetővé tennék a szülőket azért, mert eltérő véleményt nyilvánítanak a nemi hovatartozással kapcsolatos vitákkal kapcsolatban, vagy mert lebeszélik gyermekeiket arról, hogy „hormonterápiáknak” vessék alá magukat a nemi diszfória miatt, írja az OIDAC Europe jelentése.

A jelentésben bemutatott adatok szerint a három ország, ahol a legtöbb keresztényellenes gyűlölet-bűncselekmény történt, Németország (231 eset), Olaszország (146 eset) és Franciaország (106 eset).

A keresztényellenes agresszió egyik fő forrása a szélsőséges politikai csoportok radikalizálódott tagjai, az esetek többsége szélsőbaloldali politikai csoportoktól származik, például az Antifától, radikális feministáktól vagy LMBTIQP-csoportoktól

– derül ki a jelentésből.

LMBTQP és vallásgyalázás a HÖK szervezésében

„Megerőszakolom Jézust!” – Ordibálta a megvadult migráns

Keresztényüldözés – Ha katolikusokra támadnak, az nem számít gyűlölet-bűncselekménynek

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)