„Megerőszakolom Jézust!” – Ordibálta a megvadult migráns

Egyre többször támadják meg a templomokat Európában a migránsok, akik nem hajlandók elfogadni, hogy más vallás is létezik a sajátjukon kívül, ráadásul olyan országban élnek, ahol nem az övék az őshonos.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy svédországi migráns lefilmezte magát, amint betörte egy Stockholmhoz közeli külváros, Haninge katolikus templomának ablakait, miközben obszcén megjegyzéseket kiabált, többek között azzal fenyegetőzött:

„Svédország, most meg fogom erőszakolni Jézust odabent! Allahu akhbar!”

– üvöltözte megvadultan a migráns, miközben tombolt az utcán. A Samnytt svéd hírportál egy videót is közzétett a megdöbbentő esettel kapcsolatban.

A legutóbbi, 2017-es rendelkezésre álló adatok szerint Haninge lakossága mintegy 31 ezer fő volt, amelynek több mint 35 százaléka külföldi származású volt. Az egyházak már régóta támadások célpontjai Svédországban, különösen a migránsok által sűrűn lakott területeken. Például 2021-ben a Stockholm külvárosában, Rinkeby közelében található, 12. századi történelmi Spanga evangélikus-lutheránus templomot több gyújtóbombával támadták meg.

Európa-szerte ürülnek ki a templomok, ahogy a keresztények, főleg a gyakorló keresztények száma folyamatosan csökken a kontinensen. Rengeteg templom-épületet bontanak le, vagy kap új funkciót a korábbi imahely. Szállodák, szórakozóhelyek, edzőtermek vagy könyvtárak lesznek az egykori szakrális terek helyén.

A templomok némelyikét ruhaboltokká, éjszakai klubokká és szállodákká alakították át. A belgiumi Mechelenben a Szent Szív-templom már két éve zárva van, mivel az épületet kávézóvá és koncerthelyszínné alakítják át, amelyről a befektetők úgy vélik, hogy „új kulturális hot spot lesz Mechelen szívében”.

Belgiumban alakították át a legtöbb templomot. A Pew Research 2018-as tanulmánya szerint bár a belgák 83 százaléka állítja, hogy keresztényként nevelkedett, csak 55 százalékuk követi még mindig ezt a vallást, és csak 10 százalékuk mondja azt, hogy rendszeresen jár templomba.

A tendencia nem csak Belgiumban figyelhető meg, Olaszország és Németország templomait is hasonló célokra alakítják át, azonban ez a trend holland nyelvű északi régiójában, Flandriában a legmarkánsabb, ahol a városokban egykor átlagosan hat templom volt.

Pusztán figyelmeztetést kapott az a migráns, aki szétverte az idegenrendészeti hatóság épületét

Késsel hadonászott a katalán rendőrök felé egy idős házaspárt megtámadó afrikai migráns

(V4 Agency nyomán Szent Korona Rádió)