Gépfegyverrel lövöldöztek migránsok Szabadkánál

Újabb félelemkeltő atrocitások Szerbiában a migránsok miatt, ez alkalommal fegyverropogásra ébredtek a szabadkaiak. A Pannon RTV beszámolt arról, hogy a makkhetesi erdőből sorozatos lövések voltak hallhatóak hétfőn reggel hat óra körül.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A makkhetesiek közösségi csoportjában a Facebookon egy videófelvételen tisztán hallatszik, ahogy gépfegyverrel lőnek egymásra, feltételezhetően a migránsok.

A portálnak a migránsok azt mondták kamerán kívül, hogy több különböző népcsoport van az erdőben, akik egyszerűen nem tűrik meg egymást, emiatt vannak időnként lövöldözések az erdőben. Tehát az afgánok, a szíriaiak, és az egyéb arab országok közötti népcsoportok lövik egymást, géppuskák és pisztolyok egyaránt előkerülnek.

Mindeközben vasárnap este fél 11 környékén Kitt olvasónk azt írta, hogy “lövöldözés” van Domaszék külterületén. “Zákányszék fele, a Zöldfás templomnál. Szirénázás is volt. Itt lakok és félek. Azt tudom, hogy sok embercsempész volt a napokban, ez egy új útvonal amin mennek a migránsok. Gondolom ez is ehhez tartozik” – emelte ki olvasónk, melyre a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta szerkesztőségünknek, hogy lövöldözéssel kapcsolatos bejelentés nem érkezett a rendőrségre.

A Szabad Magyar Szó egyébként azt írja, hogy vasárnap reggel a szerb Belügyminisztérium razziát tartott több helyen is. Az akció keretében először Szegedtől 40 kilométerre, Magyarkanizsán és Törökkanizsán razziáztak. Több vajdasági és szerbiai városban gyűjtöttek be migránsokat, Szabadkán és Palicson vasárnap a határőrök, a speciális egységek és a rendőrség együttműködésének köszönhetően 158 migránst állítottak elő és szállítottak át a befogadóközpontokba. Magyarkanizsán és Törökkanizsán fegyvert is találtak egy bevándorlónál: két automata puskát, 28 lőszert és egyenruhákat is. Egy afgán állampolgárt tartóztattak le, őt a zentai ügyészség elé állítják majd. A Belügyminisztérium közleményében kiemeli, hogy a migránsok megfigyelése és a begyűjtésükre vonatkozó akciók folyamatosak.

Lövöldözés tört ki a migránsok között a déli határon

Videó: fegyveres migránsok próbálnak áttörni a déli határon

(Szeged 365 nyomán Szent Korona Rádió)