Tovább nő az orosz lőszergyártás mennyisége.

Oroszország tovább növeli lőszergyártó kapacitását, köztük a precíziós fegyverekhez való lőszer gyártását is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Orosz Föderáció védelmi minisztere, Szergej Sojgu hadseregtábornok a cseljabinszki és kirovi régiókban tett útja során megvizsgálta több hadiipari létesítmény gyártási folyamatát, termelési számait. Ellenőrizte a különböző kaliberű tüzérségi, harckocsi-, aknavető-lövedékek és nem irányított repülőgép-rakéták gyártására szolgáló gyártósorokat működés közben, valamint a minőség-ellenőrzésre szolgáló területeket is.

A hadiipari üzemek vezetői beszámoltak Szergej Sojgunak az Államvédelmi Rendelet végrehajtásának aktuális eredményeiről, valamint a folyamatban lévő, a termelési kapacitások korszerűsítését és bővítését célzó projektekről. Az ilyen projektek végrehajtása már lehetővé tette a védelmi vállalkozások számára, hogy többször növeljék a lőszergyártást, hogy megfeleljenek az orosz csapatok igényeinek, és 2023 végére az eddigi kisszériás gyártás 7-8-szorosára nőjön.

Korábban Szergej Sojgu hadseregtábornok ellenőrizte az államvédelmi parancs előrehaladását a moszkvai régióbeli Taktikai Rakéta Fegyverzet Vállalatnál (KTRV). A honvédelmi miniszter megjegyezte, hogy a KTRV megfelelően látja el a feladatait. Azonban még az idei gyártás növelését is figyelembe véve, utasította a nagy pontosságú fegyverek gyártásának megduplázására a KTRV-t.

„A feladat nehéz, de megoldható”

– mondta Szergej Soigu. A legújabb fegyverek egy részénél a vállalkozás nem kis szériás, hanem tömeggyártásra tért át. A bemutatott ígéretes fejlesztések nagy figyelmet érdemelnek. Ezek a termékek nemcsak az ukránoktól hiányoznak, hanem más országok fegyveres erőiből is.

Korábban több precíziós lőszer gyártását is megnövelték az oroszok, köztük a 152 mm-es Krasznopol irányított tüzérségi lőszerek gyártását, válaszul az Ukrajnába szállított nyugati fegyverek ellensúlyozására, mint az amerikai 155 mm-es Excalibur tüzérségi lőszer.

Újabb elavult ágyúkat küld Oroszország a frontra?

Nyugaton kiképzett, nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán katonák érkezhetnek most a frontra

(Zvezda nyomán Szent Korona Rádió)