Rendőrök vitték el a törvényhozásból az agresszív transznemű képviselő által feltüzelt lobbistákat

Agresszív tiltakozók egy csoportját vitték el a rendőrök a Montana állambeli törvényhozásból, miután a kiskorúak nemváltását szabályozó törvény ellen tüntetve megzavarták a képviselők munkáját.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az amerikai Montana állam törvényhozásából karhatalommal távolították el tiltakozók egy csoportját, amely a kiskorúak “nemváltását” szabályozó törvény ellen tüntetve megzavarta a képviselőház munkáját.

A hétfői incidens nyomán a rendőrség hét embert állított elő, akivel szemben szabálysértés miatt indult eljárás. Az aktivisták az ülést megelőzően tüntetést tartottak a parlamenti épület előtt, ahol támogatásukról biztosították a törvényhozás “transznemű” demokrata párti tagját.

Az ügy előzménye, hogy az állam törvényhozásának első “transznemű” képviselője, Zooey Zephyr a múlt héten a törvényhozás ülésén úgy fogalmazott, hogy aki megszavazza a kiskorúak nemváltását szigorúbban szabályozó új törvényt, “annak kezéhez vér tapad”. A politikustól az állami törvényhozás republikánus tagjai bocsánatkérést követeltek, és megvonták tőle a szót. A vita hétfőn folytatódott, és miután a demokrata törvényhozó megtagadta a teremőrség kérését, hogy próbálja lecsitítani az ülésterem karzatán tüntető aktivistákat, a rendőrség közbeavatkozott.

A Montana állam törvényhozásának napirendjén szereplő jogszabály a “transznemű” kiskorúakra vonatkozik, szűkíti az iskolák számára a gyerekek keresztnév és – a nemre utaló – névmás megváltoztatásának lehetőségét, valamint azt szülői engedélyhez köti.

A szomszédos Észak-Dakota állam kormányzója szintén hétfőn aláírta a terhesség-megszakítás jelentős szűkítéséről szóló törvényt. A jogszabály csak kivételes esetekben engedélyez orvosi beavatkozást a terhesség megszüntetése érdekében. Ilyen kivétel a nemi erőszak, valamint a vérfertőző kapcsolat nyomán létrejött terhesség, és az anya életét fenyegető egészségügyi kockázat.

A törvény az eredeti tervek szerint azonnal életbe lépett volna, de miután a korábbi terhesség-megszakításról szóló jogszabályt az állam legfelsőbb bírósága vizsgálja, az új törvény sem léphet életbe.

Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 13 államban tiltja törvény a terhesség megszakítását, valamint további államokban az erről szóló jogszabály bíróság előtt van. Eközben 20 demokrata vezetésű tagállam kormányzója együttműködést indított annak érdekében, hogy javítsák a terhesség-megszakítás lehetőségéhez való hozzáférést.

Az Egyesült Államokban a szövetségi Legfelsőbb Bíróság tavaly júniusban semmisítette meg a bírói tanács 1973-as döntését az úgynevezett Roe v. Wade ügyben, ami 50 évvel ezelőtt szövetségi, azaz minden államban érvényes joggá tette a nők számára a terhesség-megszakítás lehetőségét.

Kevesebb mint egy évet kapott a gyermekeket megrontó és drag queenségre nevelő tanársegéd

Az Antifa is felvonult az Aszex Pride-on

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)