Egymástól függetlenül kétszer is ugyanabba a jászsági templomba mentek be lopni a cigányok

Akiknek már semmi se szent… 2 nap eltéréssel ugyanabba a jászsági templomba mentek be lopni a cigányok. A jászapáti rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket, a második lopást szolgálaton kívüli rendőrök akadályozták meg.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy jászsági templom plébánosa tett bejelentést 2023. április 21-én a Jászapáti Rendőrőrsre, miszerint a bejelentést megelőző napon – a templom nyitott állapotát kihasználva – onnan eltulajdonítottak 2 réz gyertyatartót, 1 hármas réz csengőt, 1 vezeték nélküli mikrofont, és 86.000 forint készpénzt.

A helyszínre érkező jászsági rendőrök szemlét tartottak és adatot gyűjtöttek, majd rövid időn belül elfogták és előállították a rendőrőrsre a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 17 éves jászapáti lakost. A nyomozók a fiatalt lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök megállapították, hogy a jogsértő ellen a Debreceni Törvényszék által kiadott elfogatóparancs volt érvényben, emiatt is intézkedtek vele szemben.

Szintén ugyanezen templomban, 2023. április 23-án a 10 órás szentmisét követően két szolgálaton kívüli rendőr ért tetten egy 22 éves helyi férfit és 28 éves női társát akik a perselyeket kulccsal kinyitották és abból kivették az adománypénzt. A rendőrök a helyszínre érkező szolgálatban lévő kollégáikkal együtt előállították a jogsértőket a rendőrőrsre és 2 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a duó tagjait. A nyomozók megállapították, hogy a terheltek 2023. április 22-én délután már jártak a templomban, akkor a sekrestyéből eltulajdonították a perselyek kulcsait, majd másnap azokkal visszatérve kísérelték meg a lopást.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászapáti Rendőrőrsre mindkét esetben lopás vétség miatt folytatja az eljárást.

Megvannak a Szent Mihály-templomban randalírozók

Nagypénteken törték fel a templom perselyét

Újabb templomrablás Budapesten – Ellopta Szűz Mária szobrát

(Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)