Hogy még az egyiptomiak is rasszisták legyenek…

Kemény fába vágta a fejszéjét a Netflix? Most nem egy, az európai, fehér rassz ősét gyaláznák meg, hanem Egyiptom leghíresebb királynőjét. amit az afrikai ország nem igazán díjaz. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Netflix új dokumentumfilmet készít Kleopátráról. Az ötlet, hogy négerrel ábrázolják a fáraónőt nem Európában verte ki legjobban a biztosítékot, hanem éppen Afrikában. Az egyiptomiak aláírásgyűjtést indítottak a film törléséért, ugyanis szerintük azzal történelemhamisítást követnek el a hellén származású királynővel szemben.

„Az afrocentrizmus egy áltudomány, amely egy csoport narratíváját szorgalmazza, hogy megszerezzék Egyiptom történelmét, és megrabolják a tényleges egyiptomiakat. Hamis cikkek és nulla bizonyíték felhasználásával még mindig a történelem meghamisítására törekednek” – volt olvasható a petíció nyitó leírásában.

A petícióra ugyanis mivel villámgyorsasággal gyűltek az aláírások, hamar a cenzúra áldozatává vált; egyszerűen eltávolították a civil kezdeményezést.

Az ügy azonban tovább folyik, a szolgáltatót ugyanis beperelte egy egyiptomi ügyvéd, Mahmoud al-Semary, mivel állítása szerint a produkció eltörli az egyiptomi identitást azzal, hogy fekete nőként ábrázolja az egykori uralkodót.

Egyiptom esetében azért nehéz lesz azzal vagdalkozni, hogy fehér felsőbbrendűségükből adódóan utasítják vissza a négermániát… A Netflix rendezője természetesen mégis ezzel gyanúsítja őket.

Tombol a fehérek elleni rasszizmus Amerikában – Néger diákok csoportosan kényszerítették térdre fehér osztálytársaikat

Visszatért a gyilkosságának helyszínére a néger és megölt többek között egy 9 éves kislányt is

(PC Guru és Greek City Times Nyomán Szent Korona Rádió)