Tombol a fehérek elleni rasszizmus Amerikában – Néger diákok csoportosan kényszerítették térdre fehér osztálytársaikat

Több ohiói néger általános iskolás gyerek ellen is vádat emeltek testi sértés miatt, miután egy nyugtalanító videófelvétel nyilvánosságra került arról, ahogy fehér diákokra támadtak, és arra kényszerítették őket, hogy azt mondják: “A fekete életek számítanak”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A WKEF által megszerzett felvételeken látszik, ahogy egy magas diák megragad egy sokkal kisebbet a tarkójánál fogva, és végigvonul vele a springfieldi játszótéren, egy másik pedig csatlakozik hozzá, majd lefogja a küzdő áldozatot. Később még többen beálltak az erőszakoskodók közé. Amikor a hinták közelében lévő területre értek, az egyikük a földre lökte a magatehetetlen fiatalt és a felvételen is jól láthatóan megütötte.

Pár percen belül már nemcsak egy, hanem három fehér diák térdelt a földön, és ők is hasonlóan jártak, mint a társuk.

A 17 perces klipnek nincs hangfelvétele, de a springfieldi rendőrség szerint néger diákok egy csoportja arra kényszerítette a fehér gyerekeket, hogy azt mondják: “A fekete életek számítanak”, ezt pedig filmre is vették.

A Kenwood Általános Iskola igazgatója elmondta a rendőrségnek, hogy akik ezt elutasították, azokat üldözték és a hinta közelében lévő területre hurcolták, amint azt a biztonsági videó rögzítette.

A faji indíttatású támadásról szóló rendőrségi jelentések szerint legalább egy áldozatot fejbe is vertek.

A springfieldi rendőrség közölte, hogy három nappal a támadás után, február 13-án értesítették őket a Kenwood Általános Iskolában történtekről. A videót szerdán tették közzé, miután egy helyi tévécsatorna közérdekű adatigénylést nyújtott be. Ők “osztálytermi válságként” hivatkoztak a történtekre.

Allison Elliott springfieldi rendőrfőnök az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatón – a videó megjelenése előtt – elmondta, hogy “több diákot megtámadtak a játszótéren”.

“Aktívan folytatjuk a vádemelést az azonosított bántalmazások miatt”

– mondta Elliott, anélkül, hogy megadta volna az érintettek életkorát.

Krystal Harr, az egyik szülő elmondta, hogy 12 éves, hatodik osztályos gyermeke azok között volt, akiket pénteken térdre kényszerítettek.

“Vigyázzatok a gyermekeitekre! Ez kezd veszélyes lenni!”

– írta az anya a Facebookon, mondván, hogy a fia most retteg attól, hogy iskolába menjen.

Az apja, Daniel Harr azt mondta, hogy a fia “valóban egyike volt azoknak, akiket a földre löktek”, és nyíltan rasszistának nevezte a cselekedetet.

A Springfield City Schools közölte, hogy “nem helyesli és nem tolerálja a bejelentett viselkedést”, és fegyelmezni fogja a későbbiekben a diákokat.

Denise Williams, a helyi NAACP (Nemzeti Szövetség a Színes Emberek Előrehaladásáért) elnöke elmondta, hogy a diákokat felfüggesztették, de nem részletezték, hogy hányan vannak, vagy hány évesek.

“Nem érdekel, milyen színűek. Felelősségre kell vonni őket.”

– mondta Williams.

Ugyanakkor fenntartotta, hogy a gyerekeket nem kellene megvádolni, mondván, hogy a nyilvánvalóan faji indíttatású támadásokat túlságosan felfújták.

“Ez egy tanulságos pillanat. Tényleg fel kell világosítanunk az iskolát és a szülőket”

– mondta Williams.

Természetesen, ha fehér diákok által a néger diákokat érik atrocitások, azokat a gyerekeket súlyosan megbüntetik, de ebben az esetben csak “felfújják a dolgokat”. Még akkor is, ha a “Black Lives Matter” mondat nem csak hogy a politikához köthető, de nyíltan rasszista indíttatású is.

Nem és rassz alapján osztják Amerikában az állásokat és a hiteleket, hogy elkerüljék a szexista és rasszista bélyegeket

Minnesotában durván megmutatkozik a fehérek elleni rasszizmus – negatívan különböztetik meg a fehér tanárokat

(New York Post nyomán Szent Korona Rádió)