Magyarország fizeti a késeket, amivel az oroszok hadifoglyokat fejeznek le, Zelenszkij tanácsadója szerint

Oleh Usztenko, az ukrán elnök egyik tanácsadója egy megkombinált összefüggést hozott nyilvánosságra, miszerint Magyarország azzal, hogy üzletel Oroszországgal, ő maga fizeti a hadifogjokat lefejező katonák késeit. Erős túlzás ez a tisztviselőtől, főképp, hogy az Ukrajnába érkező felfoghatatlan mennyiségű támogatásban a magyarok forintjai is jócskán helyet foglalnak, minimum az EU révén. További ellentmondás a brutalitással példálózni, hiszen Zelenszkij katonáiról is kerültek már ki kegyetlen gyilkolásokat és kínzásokat mutató felvételek.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Oleh Usztenko, Ukrajna elnökének gazdasági tanácsadója szerint a Magyarország és Oroszország energetikai együttműködését erősítő több megállapodás csak meghosszabbítja a teljes körű háborút, ezért felszólította az Európai Uniót, hogy akadályozza meg a két ország együttműködését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Moszkvába utazott, hogy Magyarország gázellátásáról tárgyaljon. Az orosz fővárosban megbeszéléseket folytatott Alekszander Novakkal, az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, valamint Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával.

A nemzetközi sajtó kritikus hangvételben írt a tárcavezető oroszországi tárgyalásairól. Mint arra több portál is rávilágított, az ukrajnai háború kitörése után sem csökkentette függőségét az orosz gáztól és a jelek szerint erre nem is törekszik, szemben más uniós országokkal, ennek valószínűleg a jobb feltételekkel árusított orosz olaj az oka. A külföldi sajtó meglátása szerint Magyarország ezzel a lépésével Vlagyimir Putyin kezébe adja a hatalmat.

Ukrajna háborús bűnrészesnek tartja Magyarországot

Volodimir Zelenszkij tanácsadója szerint Magyarország az Oroszországgal kötött energetikai megállapodásokon keresztül támogatja Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját, beleértve a háborús bűncselekményeket is.

Ha látták azt a videót, ahol az oroszok levágják egy ukrán katona fejét, akkor kijelenthető, hogy a magyarok fizetik a kést. Teljesen vaknak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa, milyen bűnöket szponzorál. Azzal, hogy több gázt vásárolnak az oroszoktól, még több lehetőséget adnak nekik a háború eszkalálására

– mondta a Politicónak Oleh Usztenko.

Brutális videók kezdtek terjedni az interneten

Az utóbbi napokban több videó is terjedni kezdett arról, hogy orosz katonák levágták ukrán hadifoglyok fejét. Az egyiket még április 8-án töltötték fel először egy oroszpárti oldalra, azon két lefejezett katona látható, akiken az oroszok röhögnek.

A másik videó nagyon elmosódott, és a gyanú szerint nem most, hanem még az előző nyáron készülhetett, mivel a nyári évszakra jellemző dús növényzet látható rajta. Azon az látható, hogy egy orosz katona egy hosszú késsel levágja egy még élő ukrán katona fejét.

A videóra a Kreml is reagált: szörnyűnek nevezte a lefejezéses videót, de megkérdőjelezte a hitelességét. A videó forrása egyelőre tisztázatlan, de az ukrán tisztviselők körében dühös reakciót váltott ki. Volodimir Zelenszkij szörnyetegeknek nevezte az oroszokat, szerinte a videó azt mutatja, hogy „milyen könnyen ölnek ezek a vadállatok”. Az ukrán bábelnök mindezt úgy nyilatkozta, hogy tudjuk, mindkét oldalon vannak brutalitások, a másik oldalról néhányat IDE, IDE, IDE és IDE kattintva érhetnek el, csak a példa kedvéért.

Elfogták a csecsenek a hadifoglyot késsel kivégző ukrán katonát? (18+)

Többet költött csak az USA egy év alatt Ukrajna felfegyverzésére, mint 9 év alatt Afganisztánra

Szövetségeseit figyelte meg az USA

(Index – Szent Korona Rádió)