Gépfegyveres rendőrök számolták fel a horgosi migránstanyát

Óriási problémákat okoznak az illegális bevándorlók a Vajdaságban. Horgoson megvetették a lábukat és mindent tönkretesznek amit csak érnek. A környező erdőben megtelepedtek és kialakították a maguk kis no-go zónáját. Szerencsére a helyi rendvédelmi szervek végre léptek az ügyben és elkezdték deportálni a nem kívánatos elemeket. Sajnos ezzel a migrációs nyomás nem csökkent a határon, továbbra is próbálkoznak átjutni, lekötve ezzel a magyar  erők jelentős részét. A továbbiakban a szegedma.hu cikkét közöljük.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A szerb rendőrség speciális egységei több mint száz illegális bevándorlót szállítottak el a településről és annak környékéről – közölte a vajdasági Pannon RTV.

Az egykori közkedvelt kirándulóhelyként is szolgáló erdőket – mint például a magyar határkerítéstől mindössze néhány száz méterre található természetvédelmi területnek számító Szelevényi-erdőt – ma már nem merik meglátogatni a helyiek, elmondásuk szerint 3-4 éve a migránsok teljesen birtokukba vették.

A szerb hatóságok az elmúlt hetekben ezt az állapotot próbálták felszámolni, a horgosi migránstanyaként emlegetett birtokról gépfegyveres rendőrök vitték el az illegális bevándorlókat, a környék erdőit pedig drónokkal pásztázzák. Azt egyelőre nem tudni, hogy találtak-e fegyvert a migránsoknál. A korábbi akciók során azonban szinte minden alkalommal lőfegyverek, töltények és szúróeszközök is előkerültek.

A helyiek helyzete javult, de a magyar határon továbbra is nagy a nyomás.

Beszámolók alapján a legtöbb bevándorló a szerb hatósági akciók óta igyekszik elkerülni a településeket, az erdőkben azonban továbbra is sok bujkál, akik az éjszakák folyamán onnan próbálnak átszökni Magyarország területére.

“Néhányat látok, ahogy mennek, de nincs annyi, mint amennyi azelőtt volt.”

-mondta egy helyi lakos Marco Marcovic.

Azonban a magyar hatóságok adatai alapján nem csökken a migrációs nyomás. Múlt héten 974 fő illegális határátlépését akadályozták meg, 753 főt tartóztattak fel és 25 személy ellen indítottak eljárást. További probléma a migránsok egyre agresszívebben lépnek fel; a szerb-magyar határon az elmúlt évben 477, a határt védő honvédek és határvadászok elleni támadást regisztráltak, 104 esetben lövéseket is hallottak.

Fotók: Pannon RTV

Ismét migránsok csaptak össze a magyar-szerb határnál

Szerbiai migránshelyzet: karácsonyi lövöldözés, betörés és embercsempészek a városközpontokban (frissítve)

(Szegedma.hu nyomán Szent Korona Rádió)