Ismét migránsok csaptak össze a magyar-szerb határnál

A szerb-magyar határnál a migránshelyzet igen veszélyessé vált az utóbbi időszakban, a határ déli oldalán élők karácsonyát is megkeserítették az illegális bevándorlók lövöldözései. Most újabb fegyveres incidens robbant ki az idegen áradathoz tartozók között. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Mintegy 20 migráns csapott össze szerda este a szerbiai Hajdujárás közelében. Az elfajuló vitának fegyveres összetűzés lett a vége, fél 8 körül dördültek el a lövések. A szerb rendőrség gyors reakciójának köszönhető, hogy nem lett súlyosabb következménye az esetnek. Több migráns is lőtt sebesülést szerzett. A migránsok egy részét őrizetbe vették, míg a többieket a befogadóközpontokba szállították.

A legfrissebb migránsleszámolás kapcsán az észak-bácskai körzet vezetője úgy fogalmazott: Annak ellenére, hogy az illegális bevándorlókkal kapcsolatos helyzet jelentősen javult az elmúlt időszakban, és a befogadóközpontban, illetve Szabadka központjában az gyakorlatilag ideálisnak mondható, az erdőben még mindig vannak ellenőrizetlen migránscsoportok. Ők Szerbia észak-keleti és észak-nyugati részérők érkeznek a határövezetbe, átlagosan öttől harmincan vannak egy-egy csoportban.

Ezek a migránsok az éjszaka folyamán hosszú kilométereket tesznek meg, hogy átjussanak a határkerítésen. A mozgásuk során több települést és községet érintenek – szögezte le Bojan Soralov.

A Magyarországra jövő néger “egyetemista” köddé válik az EU-ban

Bántalmazóját védte a Francia migrássimogató, ellene is eljárás indult

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)