Már szállodákat vásárolnak a migránsoknak Hamburgban

Hamburgban is fokozódik a “menekültválság”. Most a város egy egész szállodát vásárolt fel, hogy a világ minden tájáról érkező illegális bevándorlókat fogadhassa. Uhlenhorstban (Barmbek-Süd) a közelmúltban önkormányzati tulajdonba került egy sokemeletes bérház, és a város most megvásárolta a Schnelsenben (Eimsbütteli kerület) található Select konferenciaszállót is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Hamburger Morgenpost kissé ingerülten jegyzi meg: Hamburgban jelenleg menekültek tízezrei élnek szállodákban és hostelekben. Eddig az itteni helyeket általában a hatóságok bérelték. Úgy látszik, mindez még a baloldali bulvárlap számára is kezd ijesztő lenni.

250 további “menekült” a megvásárolt szállodákban

A Select Hotel Hamburg Nord hosszú ideig klasszikus konferencia szálloda volt, 122 szobával és kilenc konferenciateremmel. A hamburgi szociális hatóság szóvivője megerősítette, hogy április 1-től mintegy 250 migránst helyeznek el ott az adófizetők költségén.

Az a tény, hogy a schnelseni szálloda korábbi alkalmazottait állítólag teljesen meglepő módon kirúgták, számos kritikát hozott a színre.

Ez már legalább a második szálloda a Hamburgban, amelyet állami költségen vásároltak meg, és amelyet menekültek elhelyezésére akarnak használni. A Fördern & Wohnen – a város társadalmi vállalkozása – arról tájékoztatta a Weltet, hogy eddig gyakran egész szállodákat vagy szobakontingenst béreltek ki bevándorlók elhelyezésére.

A szállodai szobák bérlése már nem elég. Most az állam vásárol. Mindezt a “menekültügyi politika” nevében.

Nem ez az első ilyen eset. A múlthéten a három barmbek-südi mundsburgi torony egyikének megvásárlása került a hírek közé. A jellegzetes sokemeletes bérházban már nagyobb területeket béreltek menekültszállásra.

A torony megvásárlásával csak Barmbek-Südben 133 lakás és üzlethelyiség kerül a város kezébe az illegális bevándorlók számára.

A hatóságok szerint 2022 nyara óta 20 000 új “közcélú” szálláshelyet hoztak létre a Hanza-városban. Ez mindenekelőtt sportcsarnokokat, laktanyákat és egyéb kollektív szálláshelyeket jelent.

“Itt van az a sok bevándorló, aki régóta egyéni lakásban lakik – de az állam fizeti is -, nem is számolják.”

Változás a bevándorlási politikában?

Jelenleg több mint 50 000 migráns él Hamburg városállamában. Az új migránsok elhelyezése egyre inkább óriási problémák elé állítja Hamburgot a szűkös hely miatt.

“A határon dolgozunk”

– ismerte el a Hanza-város első polgármestere, Peter Tschentscher.

Az államot támogató pártok egyik politikusa sem szorgalmazta eddig a menekültpolitika megváltoztatását ebben az országban.

Svédország már inkább mégsem kérné az eddig tárt karokkal várt migránsokat

Bántalmazóját védte a Francia migrássimogató, ellene is eljárás indult

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)