Svédország már inkább mégsem kérné az eddig tárt karokkal várt migránsokat

A svéd kormány már igyekszik megváltoztatni a migrációs politikáját a túl nagy létszámra hivatkozva. Teszik ezt úgy, hogy néhány éve ők csalogatták legjobban magukhoz az illegális bevándorlókat és ők néztek a legszúrósabb szemekkel azokra, akik nem így tesznek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide” – mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter. “Ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak” – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is.

Stenergrad azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező “menekültek” 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt. A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják.

A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

A Magyarországra jövő néger “egyetemista” köddé válik az EU-ban

Kiskorú bűnözők, vagy inkább hazudozó nagykorú erőszakos migránsok?

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)