Ne támogassa az USA Ukrajnát – Követeli több képviselő is

Pár amerikai képviselőnek olybá tűnik, hogy elege lett már az USA nagyzoló politikájából. Nemrégiben egyikőjük az Északi Áramlat robbantásainál mutatott rá Amerika és Nagy-Britannia szerepére; de többen is felszólaltak az Ukrajnát tejben-mézben fürösztő politika ellen. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Paul Gosar Arizona republikánus kongresszusi képviselője Bidennek címezve szólalt fel az USA jelenlegi politikájával kapcsolatban. Szerinte az Egyesült Államoknak nem lenne szabad egy olyan háborút finanszíroznia, amelyben egyáltalán nem kellene részt venni.

“NEM a további külföldi segélyekre, különösen NEM azokra, melyek egy olyan háború finanszírozására irányulnak, amelyben NEM szabad részt vennünk.

Biden és bűnöző családja tartozhat Zelenszkijnek, de Amerika egy rohadt dologgal sem tartozik neki” – áll a képviselő Twitter bejegyzésében.

A képviselő kongresszusban rendszerint a segélyek, fegyverszállítmányok ellen szavaz, s többször is hangoztatta már, hogy a Biden kormány számára az USA állampolgárai utolsó helyen állnak a fontossági sorrendben.

Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő múlt héten kijelentette, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai segélyek “ezrek és ezrek halálát okozták, drasztikusan megemelték a megélhetési költségeket az egész világon”.

“Nemet mondok minden amerikai dollárra, amellyel ezt a háborút támogatják. Minden csak az energiáról szól” – utalt arra, hogy a háború eszkalálódása és a szankciók következtében jelentősen megdrágult a kőolaj, földgáz és egyéb energiahordozók, továbbá a villamos energia ára is.

Matt Gaetz floridai képviselő vasárnap pedig azt írta, hogy “Ukrajnának, a nemzetközi pénzmosás Mekkájaként való fenntartása nem éri meg a nukleáris háború veszélyét.”

Nem csak nekünk, európaiaknak van elegünk Amerika mindenbe belekotnyeleskedő politikájából a jelek szerint, hanem egyre több honpolgárának is. Folyamatos konfliktusok szítása, egy terrorállam – értsd: Izrael – pénzelése még úgy ahogy elviselhető volt számukra, de úgy látszik, a másik terrorállam, Ukrajna finanszírozása már nem fér bele.

Biden felelősségre akarja vonni az “amerikai módszereket” alkalmazó Putyint

“Nyugat egy nagy csalódás, az Európai Uniót az USA irányítja”

Az USA hosszabb távon is támogatná Ukrajna fegyveres erejét

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)