Az USA és Nagy-Britannia lehet a felelős az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásáért egy amerikai tisztviselő szerint

Egy amerikai tisztviselő szerint meglehetősen abszurd azt gondolni, hogy Moszkva a felelős az Északi Áramlat incidensért, és azt is hozzátette, hogy a német részvétel is “kifejezetten valószínűtlen”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Douglas Macgregor ezredes, az Egyesült Államok védelmi miniszterének volt tanácsadója a “Judging Freedom” podcast műsorvezetőjének adott interjújában azt mondta, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság állhatott az Északi Áramlat gázvezeték felrobbanása mögött.

“Utána kell járni, hogy kik azok az állami szereplők, akik képesek lehettek erre. Ám én azt hiszem, hogy elég egyértelmű a dolog: a brit királyi haditengerészetről és az amerikai haditengerészetről van szó”

– mondta.

Ezután felhívta a figyelmet Radoslaw Sikorski, a lengyel környezetvédelmi minisztérium néhány nappal korábbi Twitter-bejegyzésére, amelyben köszönetét fejezte ki az Egyesült Államoknak a gázvezeték megsemmisítéséért, és mellékelt fényképeket a helyszínről.

Ráadásul a TASS jelentése szerint Macgregor állítása, hogy az, hogy Moszkva volt a felelős az incidensért, abszurd, míg a német részvétel is “kifejezetten valószínűtlen”.

Szeptember 26-án jelentették be, hogy két szivárgást figyeltek meg az Északi Áramlat 1 vezetéken Bornholmtól északkeletre, és egy másik szivárgást a Duodtól délre fekvő 2. rendszeren. Ann Linde svéd külügyminiszter szabotázst gyanít ezzel kapcsolatban.

Ezt erősítette meg Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is, aki hangsúlyozta Moszkva aggodalmának mértékét a hír miatt, tekintettel arra, hogy az incidens idején körülbelül 800 millió köbméter gáz volt a vezetékben, és várhatóan a vezeték javítása hosszú ideig tart majd.

Újabb tüntetés Németországban: elég a szankciókból!

Újabb terrortámadást hajthattak végre az ukránok?

(Liner.hu nyomán Szent Korona Rádió)