“Nyugat egy nagy csalódás, az Európai Uniót az USA irányítja”

“A Nyugat egy nagy csalódás, nagyon sok esetben nem éltek vagy élnek azokkal a lehetőségekkel, amik nekik adottak voltak” – nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A történész azt is kifejtette, hogy a háború egészen addig fog tartani, ameddig USA és Oroszország egyezségre nem jut, azonban azt is látni kell, hogy Amerikának kedvezőbb az elhúzódó háború.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ukrajna már elvesztette ezt a háborút, mégpedig demográfiai szempontból, hiszen a harcok kirobbanása óta tömegek távoztak az országból és várhatóan még többen fognak elmenni. Amerikának viszont az az érdeke, hogy a háború hosszú ideig tartson, mert ez jó a hadiiparuknak, illetve azt akarják elérni, hogy Oroszországot teljesen elvágják Európától. Ukrajnának nincs szava abban, hogy meddig tartson a háború, de Európának sem osztottak lapot.

Ezt a háborút amerikai fegyverekkel, amerikai pénzzel, amerikai titkosszolgálati és hírszerzési információk birtokában, amerikai és angolszász irányítással vívják

– állítja Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Nehéz megmondani, hogy az USA-nak mik a céljai ebben a háborúban, jelenleg viszont az történik, hogy Oroszországot teljesen rátolják Kínára. Kína és Oroszország szoros együttműködése újra a kétpólusú világrend kialakulásához vezethet

– Véli a történész. Hozzáteszi:

Valószínűleg Amerikának ez a célja. Neki lehet, hogy újból egy kétpólusú világ jobban fekszik, ahol nem kell mindenütt csendőrként fellépnie, hanem a saját területén tud uralkodni, ahol nyíltak a frontvonalak és a konfrontáció a belső kohéziónak a megerősítését is szolgálja.

Ma olyan helyzetben vagyunk, hogy azt sem lehet megmondani, hogy Európával mi fog történni. Az öreg kontinens ugyanis teljesen elvesztette az önállóságát és érdekképviseletét. Európa vezető politikusai abszurd módon nem a saját népeiket szolgálják, hanem az ukránokat. A német külügyminiszter csak az ukránokról beszél, nem a németekről. Scholz kancellártól még semmit nem hallottunk, ami Európa szempontjából előremutató lenne. Angela Merkel, aki 16 évig az unió legerősebb politikusa volt, ő hozta ilyen kiszolgáltatott helyzetbe a kontinenst. Leépítette a hadseregét, bezárta a német atomerőművek nagy részét. Ő volt a példa minden európai vezető számára, kivéve Orbán Viktort, aki ellentmondott neki a migráció kérdésében.

Ennek lett az eredménye a totális függés; energetikai szempontból oroszországtól, minden egyéb dologban pedig az USA-tól

– állapítja meg Schmidt Mária. Úgy véli,

Szerintem minden kérdést, ami az európai unióval kapcsolatban felvetődik, Washingtonnak kell feltenni. Ezek az emberek nem gondolkodnak stratégiában, ezek nem gondolkodnak Európában, ezek parancsokat teljesítenek.

Nagyon nagy változásokat indíthat be Nyugaton, ha az európai polgárok rádöbbennek, hogy vezetőik nem őket képviselik, hogy egyre inkább azt érzik, rosszabbul élnek. Kérdésre válaszolva a történész elmondta: nem tartja kizártnak, hogy megunják és leváltják vezetőiket. Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy az európai emberek csalódnak abban az amerikai életérzésben, amely a második világháborút követően a mindennapok részévé vált; elég, ha csak a kultúrára, a filmgyártásra gondolunk. Amerikából jött a szabadság érzése, ami mindenkinek vonzó volt, most viszont szabadság helyett egy olyan kultúrát akarnak mindenkire ráerőltetni, ami egyre inkább ellenkezést vált ki.

Ha nem akarjuk majd megnézni ezeket a woke-filmeket, ahol homoszexuális törpéknek kell minden egyes sorozatban szerepelnie, mert ki vannak osztva a kvóták, hogy hány fekete, hány ázsiai – ez olyan, mint a Szovjetunióban volt, hogy hány mezőgazdasági munkás, hány gyári munkás –, ha ezt az emberek nem fogják akarni megnézni, akkor lesz igény valami másra is. Hátha a nemzeti kultúrák fognak akkor újra erőre kapni

– fejtette ki az interjúban a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Amerika elismerte a hátrányos helyzetű ukránokon végzett emberkísérleteket

Az USA hosszabb távon is támogatná Ukrajna fegyveres erejét

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)