Ezért kell minden erőnket bevetve ellenállni a devianciának: az LMBTQP-lobbi nyomására mégis engedélyezték a belgrádi Europride vonaglását

Pillanatfelvétel egy 2010-es LMBTQP ellenes tüntetésről

A mai nap megmutatta, hogy miért kell minden erőnket latba vetni korunk legfenyegetőbb létrontása, az LMBTQP-lobbi ellen. Hiába lengette be Szerbia az Europride megtiltását, az lezajlott, sőt az ellentüntetőket verték szét a rendőrök. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Bő egy hónapja téma, hogy mit kezd Szerbia az idén náluk rendezett Europride-dal, ugyanis többen először a majomhimlő járványveszélyre hivatkozva tiltatták volna be, majd Vucic is bejelentette, hogy Szerbiának égetőbb problémái vannak, s biztonságpolitikai kérdések miatt nem lehet majd megtartani a vonaglást. A szerb hazafiak és az ortodox egyház sem tétlenkedett, több erődemonstrációt is tartottak, melyeken a sátáni ideológia kiűzését követelték. Az egyik ilyen eseményről mi is beszámoltunk.

Az EuroNews még tegnap is arról számolt be, hogy talán megrendezhető lesz a vonaglás, úgy, hogy azt maga a miniszterelnök tiltotta be. A buzifelvonulás szervezői elsősorban a lobbi nyomásgyakorló erejét kezdték el kihasználni. Egy 30.000 aláírást tartalmazó petíciót nyújtottak át, melyben szerintük: “a világ 123 országából több mint 29 ezer ember fejezte ki szolidaritását a belgrádi LMBTQ közösséggel szemben azzal, hogy aláírta a petíciót, amit az imént adtunk át.” Emellett arról is beszéltek a szervezők – még a tegnapi nap folyamán -, hogy bár mindent megtettek, a vörös vonal, a betiltás még mindig ott van előttük.

Csodák csodájára, a mai nap délutánján, a hangoztatások ellenére hatalmas rendőri biztosítás mellett megtarthatták vonaglásukat a deviánsok. Este 17:40-kor indulhatott meg a menet, melyet 6000 rendőr, csendőrök és a regnáló kormánypárt biztonsági emberei kísértek. A felvonulók mindössze 2000-en voltak, s szerbet nem igen lehetett köztük találni, leginkább külföldiek vettek részt. A lobbi nyomásgyakorlását a Washington Post által közreadott nyilatkozat is igazolja:

“A hetekig tartó intenzív nemzetközi nyomást követően Ana Brnabić szerb miniszterelnök bejelentette, hogy a ma tervezett EuroPride menet folytatódhat”

– közölte az Európai Pride Szervezők Szövetsége.

Mivel a nap elején sem lehetett tudni, hogy végülis megtarthatják-e vagy nem, a szerb hazafiak és ortodoxok nyomást kezdtek gyakorolni az államvezetésre: bejelentették, hogy minden áron fellépnek az utcákra ömlő mocsokkal szemben, ha azt engedélyezik. A belügyminiszter válaszul mindennemű ellentüntetés betiltását jelentette be. Továbbá Vucic is garantálta szervezők közleménye szerint a biztonságos lebonyolíthatóságot:

“A miniszterelnök azt mondta, garantálni tudja, hogy Belgrád utcái biztonságban lesznek ma délután”

– áll a közleményben.

A felvonulás megindulása után, több helyen ellentüntetők csoportjai jelentek meg, s számos ponton rajta is ütöttek a vonaglókon. A rendőröket és a deviánsokat számos esetben üveg- és kőzápor fogadta. Utcai harc is kialakult a rendőrök és a normalitás pártján fellépők között.

A rendőrség tájékoztatása szerint 31 embert vettek őrizetbe.

Nem megerősített információk szerint a deviánsok elleni határozott fellépés szervezésében a szerb Ortodox Egyház is tevékenyen részt vett.

(Oust France, Washington Post és Elemi nyomán Szent Korona Rádió) 

Egyre nagyobb teret enged a szerb kormány az LMBTQP-lobbinak

Betelt a pohár Németországban: csattannak a pofonok az LMBTQP személyeken