Több ezer résztvevővel tüntettek az LMBTQP-lobbi ellen a szerb ortodoxok

Így néz ki egy valódi, normalitáspárti felvonulás, mely az LMBTQP-lobbi erőszakos térnyerése ellen zajlik. Semmi szentimentalitás, semmi mászolygás, hanem a férfias erő felmutatása, a fiatalok és az egyházi személyek nagy reprezentációjával. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Idén Szerbia rendezte volna az Euro Pride felvonulást, amely miatt többen is – főleg a majomhimlő járványveszélyére hivatkozva – felszólaltak.  Alekszandar Vucsics végülis a gazdasági válságra és a Koszovóval ismételten mérgesedő viszonyra hivatkozva betiltotta a rendezvényt.

A tiltás előtt azonban a normalitáspárti szerbek nem tétlenkedtek, felvonulást szerveztek a hagyományok védelmében, mely akár erődemonstrációnak is megfelelt, ugyanis több ezren vettek rajta részt, megmutatva a degeneráltaknak, hogy országuk nem kér a létrontásukból. A meneten kiemelkedően magas volt a fiatalok aránya, és a szerb ortodox egyház tagjai is jelentősen képviseltették magukat.

A tüntetők ikonokat, kereszteket és vallási zászlókat cipelve vonultak át a városközponton, miközben imádkoztak és énekeltek, mielőtt összegyűltek a Szent Száva-székesegyház előtt.

@frenchorthodoxeLa marche des orthodoxes contre l’Europride ☦🇷🇸 #chretien #chretienne #orthodoxe #Serbie♬ son original – FrenchOrthodox

Mikor láthatunk újra ilyen erőteljes fellépést Nyugaton, vagy akár hazánkban? Nem fotelforradalmárkodni kell, hanem utcára vonulni!

A homoszexuálisokat is felelősségre vonja az orosz ortodox egyház a háború kitörése miatt

Hiába az EP határozata, a román ortodoxok kiállnak a házasság szentsége mellett

Vivat Christus Rex – A vármegyések idén is kimentették a keresztet a jeges vízből

(Szent Korona Rádió)