Migránsok lövöldöztek Szabadkán – Egy halott és egy elfogott terrorista

Az elmúlt időszakban érezhetően megnőtt a Vajdaságba érkező migránsok száma. A magyar határ melletti városokban drasztikusan több illegális bevándorlóval lehet találkozni, mint korábban. A legérintettebb települések Szabadka, Magyarkanizsa és Majdány. Szabadkánál szombatra virradóra lövöldözés történt. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megjöttek az első hivatalos információk (2022. 07. 03)

A hivatalos kerületvezető bejelentette, hogy megtörtént a Szabadka melletti erdő teljes átvizsgálása. A lövöldözésre két migránsbanda között került sor, s egy halálos áldozattal és hét sérülttel ért véget. Nem megerősített információk szerint a csendőrök egy körözött terroristát is elfogtak.

A hatóságok biztosítani kívánták a lakosságot arról, hogy ez többet nem fordulhat elő, ugyanakkor igen aggasztó az, hogy többedszerre is bizonyítottan éles lőfegyverrel felszerelkezett migránsok érkeznek meg a határkerítéshez. A szabadkai lakosok koránt sem érzik magukat biztonságban.

A makkhetesi erdő magyarországi oldalán is nagy csoportját fogták el a rendőrök a migránsoknak a tegnapi nap folyamán:

Korábban írtuk:

Migránsok okoztak riadalmat Szabadkán, ugyanis arra ébredtek a lakosok, hogy a makkhetesi erdő felé vezető úton egymás után száguldoznak a mentők, a rendőrök és a csendőrök autói. A városrészt teljesen lezárták.

Az előzetes nem hivatalos információk szerint 7 illegális bevándorló sérült meg súlyosan, köztük egy 16 éves migráns lány is. Őket a szabadkai közkórház sürgősségi osztályán látják el. Legalább két migráns nem élte túl a lövöldözést. Egyes információk szerint azonban ennél jóval több sérült és halott lehet.

A délvidéki városban egész nap száguldozó mentőautókat lehet látni és állig felfegyverzett rendőröket. A helyszínre érkezett délelőtt Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is, valamint Stevan Bakić, a város polgármestere. A rendőrök és a csendőrök kutyákkal keresik az erdőben a bevándorlókat.

Az idegen áradat miatt menekülésre kényszerült egy svéd család

Migráns gyerekek verik és alázzák a gyámoltalan kortársaikat Svédországban

(V4NA és Origo nyomán Szent Korona Rádió)