Tovább a többpólusú világ kialakulásának útján: Oroszország rubelben fizette ki tartozásait

Ezen cikkünk elolvasása előtt ajánljuk áttanulmányozásra Alexander Dugin orosz geopolitikai szakértőnek oldalunk szerkesztői által fordított értekezését, melyben a bekövetkezhető világgazdasági eseményeknek különösen a pénzpiacot érintő szegmensére tér ki, kiemelve, hogy a dollár egyeduralmát hamarosan több pénznem is megdöntheti. Ezen tendencia egyik pontja teljesedett most be. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az elmúlt hetekben többször is felkapták a hírt, miszerint Oroszországnak hamarosan csődöt kell jelentenie, ugyanis nem fér hozzá a befagyasztások révén a külföldi bankokban tárolt devizatartalékaihoz.

Oroszország azonban – eddig legalábbis úgy tűnik – vígan el van külföldi valuták nélkül, s most a dollárban denominált eurókötvényeinek birtokosainak rubelben fizettek, miután egyik külföldi bank megtagadta a 649 millió dollár átutalására szóló megbízás teljesítését a kötvénytulajdonosoknak.

Pénzügyi szakértők és hitelminősítők hetek óta figyelmeztetnek az orosz államcsődre, tekintettel a valutához és az aranytartalékokhoz való korlátozott hozzáférésre. De Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán kijelentette, hogy ez csak technikai csőd lenne, nem pedig a klasszikus értelemben vett tényleges fizetésképtelenség.

Ennyit a nyugati szankciónkról és az orosz gazdasági összeomlásról – A rubel visszatért a háború előtti szintjére

Szlovákia döntött: ha kell, rubellel fizet a gázért

Exkluzív: Magyarország is rubelben fizeti a gázt

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)