Több millió dollárért vesznek virtuális telkeket a metaverzumban

Volt, akit megerőszakoltak a metaverzumban, egy férfi eltörte a nyakát, mert túl sokat játszott VR-szemüveggel, egy 14 éves fiú pedig kiirtotta családját, mert nem tudta megkülönböztetni a virtuális teret a valóságtól. Most a VR bűvölete olyan méreteket öltött, hogy több millió dollárért kelnek el olyan telkek, amik igazából nem is léteznek.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A metaverzumban beindult a “városi terek” extrém felértékelődése, nemrég például 1,2 millió dollár értékű “ingatlantranzakció” történt a Decentraland nevű metaverzum-alternatívában.

A bevásárlást a Portion nevű NFT-piactéren bonyolították, az értékesített portéka egy 52 parcellás telek, aminek az verte fel így az árát, hogy egy forgalmas út és egy nagy pláza mellett fekszik, a környéken több nagy márka is vásárolt telket. A Portion ügyvezetője, Jason Rosenstein az ügylet kapcsán arról beszélt, a metaverzum még mindig “szuper kísérleti” állapotban van, és a történelem “első digitális dzsentrifikációjának” nevezte azt, ami most zajlik.

Az egyik virtuális tér, ahol vásárolják a telkeket

A Portion nem az első cég, amely hasonlóan nagy ingatlanüzletet köt valamelyik metaverzumban. Nemrég a Metaverse Group 2,43 millió dollár értékben vásárolt be szintén a Decentralandben, majd egy héttel később az Atari videójáték-fejlesztő 4,3 millió dollárért vett “földterületet” a SandBox metaverzumában. A Portion egyébként a területek fejlesztésében is gondolkodik, a cég korábban hozzájutott egy ingyen telekhez a Decentraland “művészeti negyedében”. Ezen tavaly júliusban egy hétemeletes virtuális múzeumot húztak fel, ahol NFT-műalkotásokat lehet megnézni.

Rosenstein elmondta, hogy újabban a vállalatok digitális boltokat keresnek virtuális termékeik értékesítéséhez, ezért jó üzlet most befektetni a felkapott területeken.

“Földet vásárolni a metaverzumban olyan, mint 1800-ban földet vásárolni Manhattanben – mondta. – Senki sem tud túl sokat, de elég csak egy megalapozott becslést tenni, és ki kell próbálni”.

Akkor miről is szól mindez? Az élet kényelmesebbé tételéről – ahogy azt állítják -, vagy arról, hogy belehajszolják az embereket abba, hogy nem létező dolgokra herdálják el a pénzüket, miközben a hamis “elit” a kisujját sem mozdítva gazdagszik meg rajtuk?

HVIM: Közös, emberi érdekünk a Facebook Metaverzumával való szembeszállás

A Facebook tovább fejleszti a virtuális rabságot

Facebook: teljes gőzzel a valóság sárba tiprása felé

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)