Facebook: teljes gőzzel a valóság sárba tiprása felé

A Mark Zuckerberg tulajdonában lévő közösségi portálok csupán a haszonlesésre törekednek. Évek óta tudják, hogy az Instagram tönkreteszi a lányok önképét, mégsem tettek semmit, sőt most a legkisebbeken kívánnak nyerészkedni. A 2D-s társadalomrombolásra azonban múltként kívánnak tekinteni, ugyanis oldalaikat át akarják vezetni a 3D-s virtuális valóság világába. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Ennek elérése érdekében tízezer új munkavállalót kíván felvenni a techóriás, akik mindannyian a metaverzum kialakításán fognak dolgozni. A toborzás első körében Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Lengyelországból, Hollandiából és Írországból kívánnak szert tenni a szellemi tőkére.

Ahogyan fentebb megjelölt kapcsolódó cikkünkben is olvashatták, Mark Zuckerberg a nyár folyamán már kifejtette a metaverzum felépítéséről szőtt terveit. A valós emberi kapcsolatok, a fizikai tapasztalás helyébe a digitális életvitelt kívánják felállítani, melynek keretén belül az emberek otthonaikból, csupán egy szemüveget felvéve avatárjukkal csatlakozhatnak a virtuális közösségekhez.

Jelenleg is rengeteg depressziós és magányos ember él társadalmunkban, akiknek nem kis része a technicizálódás miatt jutott erre a sorsa, továbbá a helytelenül megélt közösségi média használat következtében azon személyek, akik nem tudják feldolgozni, hogy nem gyűlnek a like-ok posztjaikon, súlyos traumát szenvednek. Ezt a tendenciát növelheti nagy valószínűséggel a Facebook kiterjesztése, ugyanis a fejlesztők szerint szociális interakciókra, szórakozásra, üzleti ügyekre is használható lesz majd. Ez egyrészt növeli az emberek bezártságát otthonaikba, szűkebb értelemben magába a digitális eszközbe, továbbá újabb és újabb teret nyit a mentális betegségek számára.

Így a személyes találkozásokat végképp felváltatnák a digitális kapcsolattartással. Első projektjükként ezt az üzleti világban valósítanák meg, melynek keretében hologramok formájában tartanák a megbeszéléseket.

A további “fejlesztések” azonban még súlyosabb árnyoldalakkal bírhatnak majd. A metaverzumra ráfüggő egyének egy idő múltával nem lesznek képesek megkülönböztetni a valóságot a virtuális térben tapasztaltaktól, azok számukra össze fognak folyni. S mivel a virtuális térben például fizikai sérülés nem következhet be, a való életbeli helyzetekre sem a megfelelő módon tekintenek majd. Továbbá az interneten jelenleg is mérhetetlen mennyiségű vírus kering, annak következményét pedig, ha egy egyén virtuális valósága fertőződik meg ily módon, még el sem tudjuk képzelni. Harmadjára pedig a hackerek különböző támadásai brutális károkat okozhatnak: az elmét különböző bevetített képekkel akár annyira leterhelhetik, az egyént úgy megrémiszthetik, hogy az online térbe való felcsatlakozása akár az élete végét is jelentheti.

A társadalom digitalizálása a pusztulásba vezet, és ennek megállítása csupán a felhasználókon múlik. Ugyanakkor, ahogyan tapasztalhatjuk, a technológiai fejlődésre egyfajta istenként, a tévedhetetlen tudományként tekintenek az emberek, így vak birkák módjára menetelnek majd vesztükbe.

A nagy testvér mindig figyel – A Facebook lehallgatja felhasználóit?

Döbbenet: Facebookon árult rabszolganőket az ISIS pokolbéli kutyája

(Index nyomán Szent Korona Rádió)