Keresztény Európa? Halálra vertek egy lengyel szerzetest

A baloldal fokozatos felbátorodásával és térnyerésével kimutatja foga fehérjét, ezzel együtt az általuk és a lecsúszott csoportok által elkövetett keresztényellenes bűncselekmények egyre nagyobb arányban fordulnak elő. Franciaországban migránsok gyilkoltak meg egy veteránt, korábban egy papot; a cikkünk témájának számító Lengyelországban az antifasiszta csoportok templomokat támadtak meg, meggyalázták Jézust és Szűz Máriát, migránsként ábrázolták a Szent Családot. Most egy pap esett áldozatul ismételten a gyűlölethullámnak.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A mindössze 35 éves Maksymilian Adam Świerżewski atyára, ferences szerzetesre a beszámolók szerint egy parkban tartott csütörtök esti sétája közben támadtak rá. Rendtársai csak péntek reggel eszméltek rá, hogy nem tért vissza a kolostorba, addigra ugyan kórházba szállították, de ott elhunyt. A parkban eszméletlenül fekvő szerzetesre járókelők találtak rá este nyolc és kilenc óra között, az orvosi vizsgálatok jelentései alapján számtalan ütés és rúgás nyomát találták a testén.

Maksymilian atya 16 éve volt a kisebb testvérek rendjének tagja, 9 éve szentelték pappá. A rendtársai által közreadott tájékoztatás szerint buzgó és kedvelt pap volt. Népszerűségét hitelességének tulajdonították – az elhunyt ferences nem csupán Lengyelországban, de a szomszédos Fehéroroszországban is lelkipásztori tevékenységet folytatott.

“Egy ilyen buzgó és kedves pap halála nagy fájdalommal tölti el szívünket” – írták a ferencesek a KAI-nak küldött üzenetükben. A rend tagjai imát kértek elhunyt társuk lelki üdvéért, a fiatalon elhunyt pap gyászoló családjáért és közösségéért. какие банки рефинансируют кредиты

“Ennek a papnak a halála legyen új papi és vallási hivatások magva” – fogalmaztak a lengyel ferencesek.

A rendőrség és az ügyészség is nyomozást folytat a jelenleg halálos kimenetelű verésnek minősített ügyben, ugyanakkor azt is közölték, hogy ha a bizonyítékok alátámasztják, átminősíthetik szándékos gyilkossággá is.

Grzegorz Suchodolski, Siedlce segédpüspöke közösségi oldalán jelentette be, hogy csütörtök este imavirrasztást tartottak az elhunyt ravatalánál, pénteken pedig engesztelő szentmisét mutattak be érte a város székesegyházában. Szombaton délelőtt Szumowóban is szentmisében imádkoznak a meggyilkolt papért, majd holttestét a helyi temetőben helyezik végső nyugalomra.

“Maksymilian atya, köszönjük Istennek munkáját és szolgálatát! Nyugodjon békében!” – írta Suchodolski püspök.
Feltehetjük azonban a kérdést, hogy miért kellett meghalnia egy szerzetesnek Lengyelországban, a szabad, “keresztény” Európában? Ki(k) és miért követhette(ék) el ezt az égbekiáltó tettet? Egy antifa csoport az egyház iránt érzett gyűlölete okozta? Az abortuszpárti feminista csoportok bosszúvágya válthatta ki? A valóság lehet, hogy sosem derül ki, de Maksymilian atya vértanúságából erőt merítve becsületbeli ügyünk, hogy a valódi kereszténységet megvédjük a sátán szolgáival szemben.

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió) 

Gyerekek is megsérültek a keresztényellenes antifa támadás közben Franciaországban

Lengyelország: Gyermekeket skandáltatnak abortuszpárti tüntetésen