Gyerekek is megsérültek a keresztényellenes antifa támadás közben Franciaországban

“Halál a fasisztákra!” felkiáltásokkal támadták meg felforgató antifasiszta és kommunista csoportok a vértanú halált halt papokra emlékező keresztény menetet Párizsban. A vandál szélsőbaloldaliak zászlókat tapostak, papokat ütlegeltek és dobáltak ezzel kifejezve vallásellenességüket és primitivizmusukat. Ez a tétlen és modern nyugat jövője.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Többen megsérültek, amikor antifasiszta és kommunista csoportok rontottak rá egy katolikus körmenetre – írja a PestiSrácok. Azt írják, a menetelőket egy antifasiszta csoport támadta meg, akik a szervező szerint, egyértelműen támadni, és harcolni akartak. Hozzátették: kitépték a kezükből a transzparenseket, földre dobták és eltaposták a Francia emlékezés zászlaját, a plébánosokat pedig megütötték, és kukákat, palackokat is hozzájuk vágtak. A támadás során

két gyermek is könnyebb sérüléseket szenvedett,

egy ember pedig fejsérülésekkel kórházba került.

Előzmény

A portál emlékeztetett: az 1871-es Haxoi mészárlás és Georges Darboy érsek, az 1871-es párizsi kommün vértanúja emlékére szervezett zarándoklatot a katolikus egyház, hogy megemlékezhessenek a mártírhalált halt papokról, akiket 150 éve öltek meg, azonban nem tudták megtenni a négy kilométeres utat. Nagyjából 300 ember vett részt a megemlékezésen, írják, amelynek keretében a hívek egy négy kilométeres zarándoklattal emlékeztek volna meg a katolikus egyház vértanúiról, akiket 1871-ben vallási meggyőződésük miatt öltek meg. Amint a menet elindult a Notre-Dame des Otages templom felé, a járókelők azonnal elkezdték verbálisan támadni a meneten résztvevőket, írják.

„Halál a fasisztákra!”

A portál hangsúlyozza: a menet útjába került egy kommunista tüntetőkből álló csoport, akik a Halál a Fasisztákra mondatot skandálták a katolikusok felé. Az egyházmegye, és a Máltai Rend által biztosított biztonsági erők, illetve a kivezényelt egy rendőr megpróbálta megfékezni a támadást, de nem sikerült szétválasztania a támadókat a hívektől, írják.

„A katolikus felvonulások során nem szoktak erőszakos atrocitások történni, ami megmagyarázza, hogy a prefektúra miért csak egy rendőrt küldött ki a menet levezénylésére” – mondta Camille Kozak plébános. Azt írják, a menetet végül meg kellett szakítani a támadás miatt, a hívek pedig a legközelebbi templomba, a Notre-Dame de la Croix-ba menekültek.

„Imádkozás közben vártuk, hogy a rendőrség mikor ment ki bennünket”

 – mondta a menet szervezője.

A belügyminiszter is megszólalt

Közölték: a párizsi egyházmegye kommunikációs menedzsere azt nyilatkozta, hogy tisztában voltak azzal, hogy a programról tudtak szélsőbaloldali csoportok is, de nem számítottak ilyen reakcióra egy vallási körmenet során. Az eset kapcsán megszólalt Gerald Darmanin Francia belügyminiszter is, aki vasárnap este a Twitteren keresztül üzent, és azt mondta, „az istentisztelet szabadságát teljes körűen meg kell védeni”

(mandiner.hu – Szent Korona Rádió)