Templomokat vertek szét és gyújtottak fel az ateisták Lengyelországban

A lengyel katolikus egyházat egyre jobban sújtja az ateista-materialisták gyűlölete. A folyamatos vallásgyalázások folytán északi testvéreink úgy érezhetik magukat, mint az ókeresztények üldöztetéseik idején. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Szerdán két részeg férfi feldúlta a rzeszówi műemléki védettségű templom belsejét, ezáltal számos tárgyat szinte teljesen megsemmisítettek. Az egyik lakó a Nowiny24-nek azt nyilatkozta, hogy hallani lehetett, ahogy odabent randalíroznak, a padokat borogatják és betörik az ablaktáblákat, továbbá többen az éktelen harangozásra lettek figyelmesek. Riasztották a plébánost, aki – mint írják – zaklatottan a templomba sietett. Az odabent randalírozó 18 és 20 éves férfiak a papot szóban inzultálták, majd megverték. A vandalizmusok során az oltárt is szétverték.

Egy héttel ezelőtt a lengyel sajtó arról számolt be, hogy egy 34 éves nő megkísérelte leégetni a lublini Szent Kereszt templomot. A tüzet hamar eloltották, de így is jelentős kár keletkezett. Az elkövetőt letartóztatták, és több éves börtönbüntetés várhat rá –amennyiben a lengyel bíróság nem olyan felháborító módon jár el az elkövetővel szemben, mint ahogyan a Jézust és Szűz Máriát LMBTQP személyként ábrázoló nők esetében. 

Egy fontos dologra rávilágítanak a Lengyelországban lezajló események. Mind Nyugat-Európában, mind nálunk azért nem érik erőteljesebb támadások a kereszténységet a különböző LMBTQP szervezetek irányából, mert az nem mutat fel valódi erőt ellenben Lengyelországgal. Ahogy láthatjuk, a katolikus tradíció ott még egészséges formájában él, emiatt folyamatos gyűlölethullámnak van kitéve. Mindeközben hazánkban olyan szervezetek működnek az egyházak nagyobb ellenvetése nélkül, mint a Keresztények a melegekért…

(Nowiny24.pl és V4NA nyomán Szent Korona Rádió)

Lengyelország: Gyermekeket skandáltatnak abortuszpárti tüntetésen

Kereszténygyalázás Lengyelországban – Migránsként ábrázolt Szent Család és anarchista ostya

Már Lengyelországban sem jár büntetés a nyílt vallásgyalázással szemben?