Miért támadjuk a turbómagyarok őrültségeit? Az ősmagyarufó könyvkiadás (III. rész)

Megdöbbentő, hogy Magyarország egyik legnagyobb nemzeti könyvesboltjának polcain csupa olyan, komolynak feltüntetett könyv van, ami az ősmagyarok és az ufók kapcsolatával, Annunaki sumér istenségek chipjeivel és űrutazásaival, a Föld belső kérgében való párhuzamos világgal és egyéb őrültségekkel foglalkozik. Mindezt évi 150 milliós árbevétellel, komoly történelmi munkák között teszi úgy, hogy közben a magyarságtudat részévé próbálja tenni a földönkívüliekkel kapcsolatos sci-fi nézeteket, ami egyenes úton vezet az ateizmushoz és a “tudományvalláshoz”.

A Magyar Menedék Könyvesboltban megtalálható számos komoly munka mellett forgalmazzák a teljesen komolytalan és hiteltelen műveket is, amiknek jelentős részét az “Angyali Menedék Kiadó” jegyez. Ennek a kiadónak ugyanazon a tulajdonosa, mint a könyvesboltnak is. Van az “angyali” kínálatban minden, ami csak szem-szájnak (hány)ingere: ősmagyarok és az ufók kapcsolata; az Anunnakik háborúi és chipjei; Szíriuszról küldött üzenet; belső föld elmélet, ősmagyarok és az ufók… hosszasan lehetne sorolni ezeket a műveket, amiknek már az ajánlásaitól is megretten az értelmesebb olvasó: “Az 1974-ben a Szíríuszról a földre küldött „aranylemezes” üzenetnek Kisteleki Géza igen érdees (Sic!) aspektust adott azzal, hogy egyrészt összekapcsolta a Paál Zoltán-féle Arvisura őstudásával” (Kisteleki Géza – Az aranylemezek üzenete – Üzenet a Szíriuszról – bővített kiadás). Nem győzzük ismételni, hogy mindezt a komoly történelmi munkák között árusítva, nem külön sci-fiként!

Az egész jelenség mögött egy jól felépített, tudatos marketing áll, ami nem csak a Magyar és Angyali Menedék sajátja, ám itt látjuk legpontosabban a működést. Visszatérő kulcsszavak: “eddig elhallgatott tények”, “nem publikált tanulmányok”, “feltárt titkok” és “eltitkolt tudás”. Mintha a történészek mindegyike dilettáns lenne, vagy a magyarságot akarná folyamatosan átverni, de most jönnek ők, és feltárják a nagy titkokat és tudást adnak a kivételezett olvasónak, aki annyira szerencsés és kiváltságos, hogy hozzájuthat ezen információkhoz. A kiadók jól élnek ezekből, közben pedig a magyarságot járatják le, hülyeségeket, komolytalan és tudománytalan teóriákat terjesztenek úgy, mintha ezek történészi munkák lennének. Nem lenne gond persze, ha ezeket egy fantasztikus irodalomhoz sorolnák, nem egy nemzeti mázban lennének eladva, és nem az egyébként értékes művek között árusítanák. Utóbbi, komoly könyvekkel egyrészről legitimálják saját kiadású agyrémeiket, másrészről a komoly kutatókat teszik komolytalanná. Ez visszaélés az elismert szaktekintélyek neveivel, akiknek műveit csaliként használják a saját ősmagyarufó témájú könyveik eladásához.

MagyarMenedek.com: Történelmi könyvek közé beágyazott UFO-k, ezogyagi és Anunnakik (földönkívüli istenek).

Úgy tűnik azonban, hogy jól megy ez az üzletmodell, mert amíg számtalan könyvesbolt az életben maradásért küzd, addig a hülyítéssel vegyített kínálat jövedelmező. A Magyar Menedék Könyvesbolt árbevételei (korrektség jegyében jegyezzük meg, hogy nyilván a kiadások után nem ennyi a nyeresége egy kiadónak-könyvesboltnak):


150 511 ezer (150 millió forintos árbevétel)

Kérdéseinket természetesen elküldtük a könyvesboltnak és kiadónak (egy és ugyanazon személynek), hogy mennyire komolyan gondolják, hogy a magyarságtudat részévé kívánják tenni az idegenlényekkel való foglalkozást… egy félválaszt csak sokadik próbálkozásra kaptunk. Első levelünk:

Tisztelt Magyar Menedék Könyvesbolt és Angyali Menedék Kiadó!
A Szent Korona Rádión megjelenő cikksorozatunkhoz kérnénk Önöktől tájékoztatást arról, hogy az alább csatolt könyvek mennyire tartoznak az Önök “hitvallásához”?

 

1. Egyetértenek-e ezen kiadványok üzeneteivel, mondanivalójával, vagy csak üzleti jelleggel adják ki és forgalmazzák, a jobb helyeken sci-fi besorolású könyveket? (Nem a komoly történelem kutatással összefüggő “tudásként” van feltüntetve és a valóban komoly munkák között tálalva.)

 

2. Tisztelettel érdeklődöm, hogy mennyire gondolják komolyan, hogy az ufókban való hitet, a sumér istenségeket és a magyar őstörténetet össze kell mosni és egy lapon említeni ezeket? 3. Önök szerint a magyarságtudatunk mennyire fontos része, hogy földönkívüliekkel való kapcsolatokat keressünk és ezeket bizonygassuk?

 

4. A 130-150 millió forint között alakuló árbevételük mekkora részét teszik ki az ufókkal, ősmagyarufókkal, Anunnakik és a földönkívüliek kapcsolatával stb. foglalkozó művek? (Elég csak egy becslés.)

 

Néhány kérdéses művük:
-Az Anunakik Imperiuma: Jan Erik Sigdell. Miként manipulálták az idegenek a spirituális sorsunkat? A gnosztikus spiritualitás és az anunnakik – Hogyan alapítottak vallást a hamis istenek | – Magyar UFO akták: Miskolci László. Feloldott, szigorúan titkos dokumentumok. A Magyar Honvédség katonáinak UFO jelentései. UFO-k a vasfüggöny mögött. Ősmagyarok UFO észlelései. | – Az időkód II. – Jézuspasszport: Berta Tibor. A Szent Korona megfejtett üzenete | -Belső Föld Almanach Alexandre Saint-Yves dAlveydre, Edward George Earle Bulwer-Lytton, Edna Kenton, Richard E. Byrd admirális | – Ashtar és a földönkívüli kapcsolatok Valóban már az ősidők óta kapcsolatban állnak az emberekkel a földönkívüliek? • A bibliai próféták valóban Istennel beszélgettek? • A mesék és legendák csodás lényei valójában földönkívüliek? • A nagy spirituális tanítók idegen lényekkel álltak kapcsolatban? | -Az Anunnakik háborúi Chris Hardy PhD A legterjedelmesebb, a nukleáris fegyverek használatával foglalkozó ősi írás minden bizonnyal sumér eredetű. A sumér kőtáblákon elképesztő mennyiségű tudományos és technológiai vívmány szerepel, így például a géntechnológia és klónozás, a nomád bolygójuk körüli, bolygóközi utazás, azonnali távoli kommunikáció, és az ME-nek nevezett techno-mágikus chipek mindenre kiterjedő használata.

 

Az Angyali Menedék Kiadó által forgalmazott könyvek kategóriái

 

Ezután értetlenkedő választ küldtek, miszerint nem értik pontosan mi a baj, és hogy eddig csak a balliberális médiafelületek keresték meg őket ilyen kérdésekkel, és hogy beszélgessünk a konkrétumokról. A szemlézést folytattuk, hátha megtudjuk, hogy miért kell ilyen témájú könyveket a magyarságtudat részévé tenni:

 

“A Magyar Menedék Könyvesház, mint könyvesbolt méltányolható küldetést teljesít azzal, hogy valóban fontos műveket forgalmaz, azonban az Önök kiadójának, az Angyali Menedéknek könyvei károsak. Nem igazán értem, hogy miről tudnánk értekezni, például a
https://www.angyalimenedek.hu/konyv_tayosbarlang_rejtelyei.php – Hogy vajon mik azok az aranycsontvázak, meg titkos idegenek, illetve a belső Föld elmélet mennyire komoly…

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_anunnakik_imperiuma.php – A sumér istenek és a földönkívüliek kapcsolata, azaz, hogy az istenségeik idegenlények lettek volna…

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_ebredes_otodik.php – Ezogagyi, illetve áltudományos 5. dimenzióról…

 

 

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_egregorok.php – az ősi misztériumok “egregorok” szintjére züllesztésről…

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_arpadkodex.php – Ez lehet még jó is, el kellene hozzá olvasni, nem tűnik kapásból baromságnak, de érdekelne, hogy milyen eddig nem publikált adatok, források derültek ki Árpádról és mennyi benne a fantazmagória.

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_korosztos.php – Ez szintén kilóg az ősmagyarufó sorozatukból, de szintén el kellene olvasni, hogy vitatkozni lehessen róla, mennyire komoly forrásokra épít, vagy csak fantáziálgatásról van-e szó.

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_palfihagyatek.php – Ez is kérdéses, hogy mennyire áll komoly forrásmunkákon… ráadásul duplán. Maga Pálffi munkássága mennyire volt komoly, illetve maga a szerkesztő milyen szempontok alapján dolgozott.

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_biro_ujabb_osmesek.php – Kérdéses, hogy Bíró Lajos milyen meséket írt. Magyar ősvallás kutatásban legmesszebbre és hitelesen Diószegi jutott, aki még ügyelt a tudományos követelményekre.
https://www.angyalimenedek.hu/konyv_biro_isteni_dimenzio.php – ez tényleg érdekes téma és akár még értékes is lehetne.
https://www.angyalimenedek.hu/konyv_jezusindia.php – nettó kereszténygyalázó kitaláció. Amúgy miért nincs Korán a kínálatban? Az iszlámban is úgy tartják, hogy Jézust nem feszítették keresztre…
https://www.angyalimenedek.hu/konyv_megtalaltkapcsolat.php – Ez legalább bevallottan regény, úgyhogy gyakorlatilag bármi állhat benne.

 

https://www.angyalimenedek.hu/konyv_sitchin_talalkozas.php – Istentagadás, miszerint a földönkívüliek beavatkozásaként jöttünk létre.
Erről miért kellene beszélgetnünk? Ha Önök nem érzik problémának ezen üzenetek átadását – hiszen ezért adják ki ezeket-, akkor kezdjünk “hitvitába”?

 

Úgy tűnik, továbbgörgetve az Anunnakik felé, hogy 90%-ban vállalhatatlan szellemi üzenetet közvetítenek az Önök által kiadott művek. A legtöbb üzenete az, hogy elhallgatták a történetünket, a magyarság valódi őstörténetet el akarták fedni előlünk (a Vatikán, a zsidók, akárkik), de itt vannak a kódok, az eddig nem látott kódexek, amik arra mutatnak, hogy a földönkívüliek voltak az Istenek, meg ők hozták létre az embereket, sőt, a magyarságot. Katasztrófa lenne a nemzettudat számára, ha ez nagyobb teret nyerne.
Továbbra sem érthető, hogy miért fontos a magyarságtudatba beépíteni ezeket, és mi közük van a magyarsághoz, nemzeti öntudathoz ezeknek a fikcióknak? Sőt, az a határozott véleményem, hogy a komoly művek között való terjesztésük (pl. egy Raffay életmű, ami feltárja a szabadkőműves befolyást) kimondottan káros, mert hitelteleníti a komoly műveket is.
Tehát, ha válaszolnak az előző e-mailben feltett kérdéseinkre, illetve, ha ezekre válaszolnak, akkor természetesen beletesszük a válaszaikat változatlan formában. Médiaetikailag csak az interjúkat kell(ene) a megjelentetés előtt megmutatni a meginterjúvolt félnek, hogy a válaszai helyesen kerültek-e feltüntetésre. Ha válaszolnak, majd átküldöm az egész cikket megjelenés előtt, de beleszólásuk nyilván csak arra vonatkozik, hogy az Önök álláspontját helyesen idéztük-e. Természetesen csak a valóságot írjuk le. Minket döbbentett le legjobban, hogy a legnagyobb hazafias könyvesbolt polcain ilyen művek sorakoznak számolatlanul, illetve a könyvesbolt kiadója 90%-ban vállalhatatlan szintű műveket ad ki komoly őstörténeti és tudományos munkaként. Ismétlem, hogy semmi baj nem lenne ezzel sem, ha nem hazafias művek között, nemzeti mázban lennének forgalmazva és nem komoly tudományos művekként, hanem szórakoztató sciencefictionként lennének feltüntetve.”

 

Erre a levelünkre kitérő választ kaptunk. Az Angyali (Magyar) Menedék Kiadó úgy viselkedik, mintha a nemzeti oldal egyik irányzata lenne a földönkívüliek és az ősmagyarság összekapcsolása:

 

“…valakinek az a baja, miért nem csak fasiszta könyveket forgalmazunk. Valakinek az, miért nem csak Spirót, Konrádot, Eszterházyt vagy Kertész Ákost. Valakinek az, miért nem csak katolikusat. Valakinek az, miért nem csak protestánst. Valakinek az, miért nem csak ősmagyarosat. Ezekkel a felvetésekkel nem tudunk mit kezdeni. De Raffayt egybemosni egy “szíriuszi” elmélettel ugyanolyan nyakatekert, mint a balliberálisnak mondott médiumok kísérlete Hitlerrel, a Turullal meg Horthyval. De tőlük nem is vár mást az ember. Ezeket a könyveket, elméleteket szinte nyitásunk óta forgalmazzuk. Mi nem döntjük el senki helyett, hogy egy adott témáról mi legyen a véleménye. Mi csak felkínáljuk a választás lehetőségét. Olvasóink nagykorúak, el tudják dönteni maguk, hogy az egyes tézisekből mit fogadnak el, és mit nem. Könyveink leírása elég pontos, nem árulunk zsákbamacskát, akit érdekel megveheti, akit nem, az úgyse veszi meg. Az Angyali Menedék kiadó 6 fő irányvonal szerint ad ki könyveket, ebből az anunnaki vonal csak egy, ezen kívül a profilba tartozik az ezotéria, az összeesküvés-elméletek sorozat könyvei, a letűnt korok gnosztikus könyvei (már a nevében is benne van, hogy gnosztikus), az elhallgatott paratudomány, és eddig itt volt kiadva az őstörténet, ami most átkerül a Szkítia kiadóhoz, elkülönítve. Aktuálpolitika itt nincs, tehát Raffay sincs.”

 

A tisztelt olvasóra bízzuk a következtetés levonását.

 

(ZugTáltos – Szent Korona Rádió)