Az USA helytartója, a buzeráns David Pressman a magyarok agymosását végző RTL-nek adott interjút

Mi sem nagyobb bizonyíték a külföldi beavatkozásra, hogy az USA budapesti nagykövete, David Pressman naponta szól bele már a magyar közügyekbe (lásd kapcsolódó anyagaink alul), amihez a nyugat által fenntartott média biztosít felületet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

 A kormány nevetséges felvetéseket és hazugságokat terjesztett a NATO-ról a június 9. előtti választási kampányban – mondta David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az RTL Klubon.

A helytartóval a modern agymosás végző médiakanális készített interjút, részben azzal kapcsolatban, hogy Budapesten, Orbán Viktornál járt, Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára.

Az RTL zsoldosának kiadták a témát: a szivárványcsaládos buzeránsnál, nem tartja-e furcsának, hogy a választási kampányban folyamatosan bírálták a katonai szövetséget, azt sugallva, hogy a NATO a háború pártján áll a békével szemben.

David Pressman azt válaszolta: ez egy nagyon fontos kérdés, és a választási kampányban a kormány hazudott a NATO-ról. Nehezményezte, hogy olyasmiket terjesztettek a szervezetről, hogy az nem is egy védelmi szövetség, hanem offenzívára készül, támadó szervezetté válik.

Már önmagában az a felvetés teljesen nevetséges, hogy a NATO erőszakkal besorozna fiatal magyarokat katonának, akiket az ukrán frontra küldene harcolni. És nagyon felelőtlen felvetés is, egészen biztosan olyan, amit nem várunk egy szövetségestől

– fogalmazta meg a valóság sajátos értelmezését.

Hozzátette: „Magyarország szövetséges ország és tagja a NATO-nak. De elvárjuk, hogy ebben a szövetségben máshogyan kezelje a tagságát, mint ahogyan a múltban az EU-val tette.” Ugyanakkor megjegyezte: nagyon örül annak, hogy a NATO-főtitkár Budapestre jött, és hogy a jelek szerint „előremutató” találkozója volt Orbán Viktorral most, a NATO washingtoni csúcstalálkozója előtt, amelyet „nagyon fontosnak” nevezett.

Az Egyesült Államok helytartóját az RTL a hatvani lombkoronasétánynál kérdezte – csak úgy mellékesen. David Pressman elmondta, hogy az elmúlt időben az Egyesült Államok (az Európai Unióhoz hasonlóan) érdeklődést mutat a magyarországi korrupció helyzete iránt, ezért látogatott el ide (az ukrán, de akár más európai korrupciós ügyei nem zavarják őket).

„Továbbra is kíváncsian figyelem, mi alapján dönt a magyar kormány arról, hogy mely projektet támogatják és milyen módon. Nyilvánvalóan nem vagyok hivatott ítélkezni az egyes projektekről, de természetesen figyeljük az Integritás Hatóság munkáját, amely bizonyos esetekben nyílt eljárásokban vizsgálódik” – magyarázta

Szívesen találkozna Magyar Péterrel 

A vasárnapi választással kapcsolatban David Pressman azt mondta: „Érdeklődve figyeljük, ahogy a magyarok között kialakul egy párbeszéd arról, hogyan képzelik el az országuk jövőjét. Az Egyesült Államok nagyon várja, hogy együtt dolgozhasson a megválasztott polgármesterekkel és uniós képviselőkkel” – üzente meg, hogyan amerikanizálná a közéletet.

Egy kérdésre válaszolva azt is hozzátette:

MAGYAR PÉTERREL, A TISZA PÁRT DE FACTO VEZETŐJÉVEL MÉG NEM TALÁLKOZOTT, DE NYITOTT LENNE RÁ.

„Figyeljük a felemelkedését, és azt, ahogyan a magyarok viszonyulnak ehhez, és amiket beszélnek róla. Várom, hogy többet halljak és tudjak meg a jövőbeli elképzeléseiről” – jegyezte meg, miközben arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok szívesen irányítgatja a kormány valamennyi tagját és az ellenzéket is.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Dancsó: Lassan én maradtam az utolsó, aki nem állt be Pressman belpesti szektájába

Pressman ,,felügyelte” Azariah koncertjét

HVIM: 1956 – Ruszkik haza! 2023 – Jenkik haza!

Megvolt a parancsok átadása Pressman részéről a hazai LMBTQP-lobbistáknak?

Ezeket a médiumokat támogatja az USA nagykövetsége – a 444 kiadója kapta a legtöbb pénzt

Vérlázító: a buzeráns Pressman megtekintette a jenkik által vezetett “magyar” hadgyakorlatot

A buzeráns Pressman helytartó eddigi legkeményebben szállt bele hazánk belügyeibe