Megszavazták: “Gyermekek elleni bűncselekményt elkövetőknek nincs kegyelem”

Igen, ez jól hangzik, de mivan, ha egy 15-16 éves cigánybűnöző palántát pofoz le valaki? Akkor sincs kegyelem…. illetve fel lehet venni számos olyan ügyet, ahol indokolt lehet egy kegyelmi eljárás, de pont nem érdekli a Fideszt ez sem, csak a jól hangzó, kommunikálható válságkezelés.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kedden ismét módosította az országgyűlés az alaptörvényt. A 2010-ben elfogadott gránitszilárdságút most tizenharmadszor írták át. A jogszabályt a képviselők 152 igen, egy nem szavazattal hagyták jóvá.

A mostani alkotmánymódosítás értelmében ezután nem részesülhetnek államfői kegyelemben azok, akiket gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt ítéltek el. Emellett az új szabály értelmében az elnök ezentúl a kormány tagjának ellenjegyzése nélkül gyakorolhatja egyéni kegyelmezési jogát.

A parlament emellett több törvényt is módosított gyermekvédelmi céllal. Ezt a törvényt 163 képviselő szavazta meg, 14-en tartózkodtak. Az új, többségében július 1-jétől hatályos szabályok értelmében például sosem évülnek el a 18 év alattiak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények, valamint nem lesz feltételesen sem szabadságra bocsátható az, akit 18 év alatti sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt ítéltek végrehajtandó szabadságvesztésre.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Alapvető emberi jog a pedofília?

Gyermekvédelem és pedofília kérdésében a baloldalnak hallgass a neve

A kiterjesztett pedofíliáról

Ha beleegyezik a 10 éves kisfiú, akkor megerőszakolhatja a buzeráns pedofil?