Nyert-e Orosz Mihály Zoltán, Gyuricza László, László Attila?! Összeszedtük az érdekesebb településeket

Emlékszik még Orosz Mihály Zoltánra, Érpatak volt polgármesterére? Nagykállóban indult a polgármesteri székért. Gyuricza László “Papica” Kerepes polgármestere is újra startvonalhoz állt, a Fidesz nélkül. Sikerült-e László Attilának (MÖM) megnyernie Pilist? Összeszedtük az eredményeket. Azon települési eredményeket is bemutatjuk, amelyek valamilyen szempontból érdekesek. Szubjektív válogatás.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kerepes polgármestere, Gyuricza László is újraindult.  Sokak által az internetről és bushcraft közösségből  ismert “Papica” 2019-ben még fideszes támogatottsággal lett polgármester, azonban a helyi kormánypárt képviselői és politikai aktorai próbálták megbuktatni, tönkretenni őt, annak ellenére, hogy Gyuricza komolyan beleállt a kerepesi bűnözésbe és próbált rendet tenni, tehát pozitív elmozdulást jelentett az előző évekhez képest.  Emlékezetes, amikor az ukrán cigány bevándorlókat elküldte a csecsenekkel harcolni. A tömegközlekedésen uralkodó élhetetlen állapotok ellen is folyamatosan harcolt…. A Fidesz most külön polgármester-jelöltet is állított Gyuriczával szemben, de hiába. Gyuricza László újrázhat, 39%-al megnyerte, és egy kedvezőbb testülettel vághat neki Kerepes felvirágoztatásának. Természetesen továbbra is beszámolunk a kerepesi fronthelyzetről a következő években is!

Pilis – László Attila (MÖM) nekiugrott aktivistaként a pest megyei Pilis település rendbetételének: a település többszörösen terhelt ugyanis. Egyrészről a helyi cigánybűnözők, másrészről a romániai-erdélyi cigányok teszik a települést egyre élhetetlenebbé. László Attila a Fidesszel is összeakasztotta a bajszát. Pilis viszont a szebb jövő útjára lépett: László Attila megnyerte a fideszes Mala Rékával szemben a polgármesteri székért vívott küzdelmet, azonban a testület érdekesen alakul: 4 MEA (László Attila szervezete) képviselő lesz a polgármesterrel együtt, szemben 4 fideszessel, plusz 2 “sportcivil”. Tehát nincs meg a testületi többsége Lászlónak sajnálatos módon, de információink szerint a “civilek” ballibsik, régi MSZP-sek, akik így talán nem fognak átigazolni a Fideszhez. Nyomon követjük a pilisi közéletet továbbra is!

Ásotthalom, amit Toroczkai László (Mi Hazánk) kezdett felvirágoztatni, majd a stafétabotot Papp Renáta vette át, akit Toroczkai is támogatott.   A település ugyanazt az irányt követte, amit Toroczkai kezdett meg és képviselte települési vezetőként. Papp Renáta maradt polgármester, megnyerte toronymagasan, 54%-os eredménnyel a versenyt. Ásotthalom így marad a rend és biztonság útján.

Nagykálló szintén érdekesen alakult. Orosz Mihály Zoltán, Érpatak korábbi legendás polgármestere legutóbb a rejtőzködő, forgalommal szemben traffipaxozó rendőrök számonkérésével került be a fősodrú médiába. “Misi bácsi” a korábbi nagykállói polgármestert is kicsinálta, majd 2019-ben nem indult csak képviselőnek (be is jutott), de az újabb polgármester gyorsan elárulta, felrúgta a megállapodást és nem számoltatta el a ’19 előtti, korrupt vezetést, és ő maga is a korrupciót választotta. “Misi bácsi” őt is kiidegelte az állandó élőzéseivel, tényfeltárásaival, és sajátos politikai stílusával. Viszont sem az ismeretség, sem a mutyik leleplezése nem hozott eredményt: 3. helyen végzett, 10% körüli eredményekkel. Az előző, “Misi bácsi” által megbuktatott polgármester, Juhász Zoltán visszatért.

Budapest, a legnehezebb terep

Grundtner András (Mi Hazánk) egyedüli hazafias főpolgármester-jelöltként maradt talpon a kampányban, mint a valódi harmadik erő. Eleve nehéz terep a főváros, hiszen balliberális fészek, egy igazi “multikulti” központ. Egy ilyen szoros kampányban pedig nehéz harmadikként szép eredményt elérni.

Fővárosi listás eredmény:3,81%, 30.207 szavazat – sajnos nem tud így a Fővárosi Közgyűlésbe embert küldeni a Mi Hazánk.

Főpolgármester-jelölti eredmény:  4,98%, 38.941 szavazat.

Exjobbikos polgármesterek – Túlélők?

Eger – Mirkóczki Ádám elbukott (26%), a fideszes Vágner Ákos nyert (35%).

Ózd – Janiczák Dávid 55%-al maradt Ózd polgármestere.

Akkugyár települések: Debrecen, Göd, Iváncsa

Kérdéses volt, hogy az akkumulátorgyárakkal “sújtott” települések lakói véleményt mondanak-e a polgármesterükről. Már a választás napján lehetett látni a részvételi adatokból, hogy kimagaslóak az eredmények, így a várakozások jogosak voltak.

Debrecenben Papp László (Fidesz) maradhatott a termőföldek ipari komplexumokká alakítása, a bevándorlók tömeges behozatala, akkugyárak ellenére is polgármester maradhatott, toronymagasan. Egyedül az EP-választás eredményeiben látszik egy néhány százalékkal kevesebb fideszes támogatottság.

Gödön, Kammerer Zoltán volt olimpikon 2023 óta, egy időközi választáson lett függetlenként, de fideszes támogatottsággal polgármester. Most is magabiztosan nyert.

Iváncsán Molnár Tibor (független, de Fidesz támogatottságú) először lelkesedett a gyárért, de szembesült a polgártársak rosszallásával, gyorsan megváltoztatta a véleményét és az akkugyár ellen kezdett dolgozni ő is (sikertelenül). 79%-al, érdemi kihívó nélkül maradhatott Molnár polgármester.

Győr: Sikerült-e a jachtos kurvázás után visszajönni?!

Borkai Zsolt függetlenként mérettette meg magát Győrben, fideszes jelölttel szemben. Szoros küzdelem alakult ki a balliberális jelölt, Pintér Bence, Dézsi Csaba András (Fidesz) és közte. Gyakorlatilag 3%-on belül volt mind a három jelölt, de Borkai lett a 3. 27%-al, Pintér Bence pedig 31%-al polgármester lett.

Miskolcon visszatért a Fidesz

Tóth Szánta József megnyerte Miskolcot, ezzel visszatért a Fidesz a város élére.

Hegyvidék – Turul-szobor

A Kétfarkú jelölt, Kovács Gergely nyerte el a kerület polgármesteri székét. Első kijelentései között a Turul-szobor eltávolításának megígérése volt… Itt írtunk erről bővebben. 

(Szent Korona Rádió)